Apple trăiește într-o lume reală, nu într-o virtuală

În fiecare an, un alt Apple trebuie să [inserați cea mai recentă tendință de tehnologie aici sau sunt condamnați. Acesta este urmat de un analist de pe Wall Street care prezice intrarea Apple pe piața [inserați cea mai recentă tendință de tehnologie aici și prețul de lansare și cota de piață a [inserați cea mai recentă tendință de tehnologie aici. [inserați cea mai recentă tendință tehnologică aici din acest an această realitate virtuală.

Există întotdeauna zvonuri conforma Apple a construit o echipă mare și depune brevete dedicate și [inserați cea mai recentă tendință de tehnologie aici. Nimeni nu poate intra pe orice piață (sau decide să nu intre pe o piață) fără un efort mare de cercetare. Nu este surprinzător să cred că Apple investește mult timp explorează multe lucruri, care nu ar putea fi viitorul și altele care vor rămâne pentru totdeauna în laborator. Așa obții mie de nu pentru fiecare da.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Realități virtuale

Când vine vorba de zvonurile Apple și VR, driverele sunt Oculus extrem de înfățișat, care în sfârșit se livrează consumatorilor, apariția HTC Vive și fascinația continuă a Gear VR de la Samsung. Este ușor de înțeles de ce unii ar putea simți că Apple trebuie pur și simplu să intre în același joc și cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Dar există câteva probleme cu acest tip de analiză.

Termenul „realitate virtuală” a fost inventat de Jaron Lanier în 1987. Au existat mulți consumatori pentru a produce conceptul, de la Mattel Power Glove, la Virtual Boy de la Nintendo și, da, chiar și QuickTime VR de la Apple. Toți aveau un lucru în comun: erau curiozități interesante. Niciunul nu a devenit mainstream și niciunul nu a devenit succes fulgerător. Pur și simplu, a existat un decalaj prea mare între demonstrațiile interesante, așteptările așteptlor și ceea ce oferă ce produse.

Asta a fost atunci, deci ce zici acum?

Hardware-ul este încă scump

Prețul de intrare pentru un Oculus este de 1.500 USD (care include PC-ul - nu Mac - trebuie să rulați și dispozitivul în sine). Aceasta este o investiție destul de puternică pentru consumatori. Există 99 USD.00 Samsung Gear VR, dar care funcționează doar cu câteva modele de dispozitiv Galaxy – nu iOS – și este de o calitate destul de scăzută. Cel mai ieftin dispozitiv, Google's Cardboard, este drăguț, dar la fel de util ca un master 3D View, poate mai puțin. Prețul și valoarea sunt încă nesincronizate.

Tehnologia este încă la vârf

Presupunând că sunteți dispus să investiți într-un sistem de ultimă generație, încă primiți un sistem de prima generație. Veți fi legat de un computer, veți avea mișcare limitată și, probabil, veți fi obosit într-un timp relativ scurt. Într-o zi ar putea exista un dispozitiv ușor, all-in-one, un dispozitiv HD limpede, care nu are nevoie de un computer, dar nu suntem încă acolo.

Problema care se rezolvă este încă neclară

VR are un factor WOW incredibil și este o demonstrație grozavă. Dintre toate aplicațiile pe care le poate activa, totuși, singura care este în prezent aproape de livrare este divertismentul. Jocuri și experiențe impresionante, captivante și de-a dreptul cool. Din cauza prețului și a tehnologiei necesare, totuși, acestea sunt în prezent limitate la nișă, nu la mainstream. Până când aplicațiile, disponibilitatea și accesul vor deveni mai largi, VR va rămâne în acea nișă.

Apple și VR

Apple nu a intra timpuriu în domeniul playerelor MP3. Apple nu a fost primul furnizor care a livrat un smartphone sau o tabletă, iar Apple nu a adus pe piață primul stylus digital. Apple a intrat pe acele piețe doar atunci când ambele tehnologii au evoluat până la punctul în care se îngrijesc costul, maturitatea și funcția erau aliniate. Când se întâmplă aceste lucruri, Apple este în situația de a face ceea ce face cel mai bine: educarea pieței despre modul în care tehnologia poate fi utilizată în moduri care contează cu adevărat pentru ei.

Unii ar putea indica lucruri precum versiunea ediție a Apple Watch sau chiar Mac Pro ca exemplu de intrare a Apple pe piețe de nișă. Există o distincție importantă între extinderea unei piețe în care Apple se află deja - cum ar fi ceasurile sau computerele personale - cu SKU-uri strict concentrate față de intrarea pe noi piețe de nișă. Apple a împins de multă vreme avantajul pe piețele existente pentru a crește viitorul. De exemplu, MacBook Air și-a început viața ca un produs de nișă (la fel ca MacBook-ul de astăzi), dar în cele din urmă a dus la produsele de masă incredibil de populare.

Produsele VR de astăzi nu sunt nici măcar aproape de îndeplinirea acestor criterii. Inca.

În curând

Există câteva care tehnologii sunt întotdeauna la cinci ani. Lucruri precum recunoașterea perfectă a scrisului de mână 100%... sau un joc Star Trek foarte bun. Ei vin mereu, dar niciodată aici.

VR a făcut parte din acel club în ultimii treizeci de ani. Când și dacă Apple aduce pe piață un produs VR, acesta va arăta foarte diferit de orice am văzut înainte sau am văzut astăzi. Acest tip de salt este ceea ce Apple caută înainte de a transforma lucrurile care sunt virtuale în realitate.

Și este ceea ce Apple va căuta înainte de a aduce VR în oricare dintre produsele companiei.

Imaginea lui Mark Zuckerberg prin Facebook

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here