Android One: tot ce trebuie să știți

În funcție de locul în care locuiți, „Android One” înseamnă ceva diferit. De asemenea, va avea diferite niveluri de importanță - dacă ați auzit deloc despre el, adică. Android One este o inițiativă Google care există din 2014 și, deși obiectivul programului s-a schimbat de la lansare, rămâne o parte importantă a strategiei Google de a aduce o experiență Android mai curată și mai consistentă pentru mai multe persoane. oameni din lume întreg.

Iată tot ce trebuie să știți despre Android One - trecut, prezent și viitor.

Unde a început Android One

Când a fost introdus pentru prima dată în 2014, Android One era o versiune distinctă de Android, concepută pentru telefoane low-end din țările în curs de dezvoltare. Dar programul a mers dincolo de doar software - a fost cu adevărat un parteneriat de software și hardware cu Google, care a ajutat o varietate de producători precum Micromax, Spice, Karbonn, Mito, Nexian, Cherry Mobile și alții să producă telefoane ieftine (100). USD și mai puțin) care încă au ajuns standard minim de calitate și performanță.

Android One a fost ambițios și, în designul său inițial, pur și simplu nu s-a transformat în vânzări pentru producători.

Android One a fost un program conceput pentru a aduce Android la „următorul miliard” de utilizatori care nu-și puteau permite telefoane Android tipice. Telefoanele rulau ceea ce am considerat Android „curat” cu foarte puține personalizări și s-au concentrat pe vite și fluiditate, în ciudate specificații lor low-end. A fost o idee ambițioasă, cu o mulțime de piese în mișcare, iar oamenii care și-au cumpărat un telefon ieftin Android One au obținut, fără îndoială, o experiență mai bună decât ar avea-o cu orice alt telefon la întâmplare cu prețul.

Din mai multe motive, Android One nu a părut niciodată să decoleze așa cum a fost proiectat. Telefoanele nu arăta bine, nu erau diferențiate clar pentru consumatori și foarte siguranța nu erau comercializate puternic. Unele companii au avut succes în colaborarea cu Google pentru a lansa aceste telefoane ieftine, care au avut performanțe mai bune decât concurența cu preț similar, dar altele au revenit să facă lucrurile cum făceau inițial. „Android One” nu mărcă atât de mult la aceste puncte de preț low-end, cât au prețul de contact și unele caracteristici de nișă.

Și astfel, Google a repoziționat marca.

Ce înseamnă Android One astăzi

Avanză rapid până în 2018, iar Android One înseamnă ceva cu totul diferit. Telefoanele Android One nu mai sunt exclusiv low-end sau entry-level și nu mai sunt exclusiv piețelor emergente. În schimb, Google colaborează cu mai multe mari mari pentru telefoane și le vinde pe piețe noi precum Europa de Vest și America de Nord. Această nouă generație de telefoane Android One sunt produse de companii precum Xiaomi, Motorola și HTC și au prețuri între 250 USD și 400 USD - dispozitiv cu un buget cu greu în comparație cu locul în care a început Android One.

Nokia la început chiar să ofere opțiuni Android One mai scumpe de nivel emblematic cu 7 Plus și Nokia 8 Sirocco. lucru vine după ce compania a anunțat un parteneriat cu Google și s-a angajat să folosească Android One pe aproape toate telefoanele sale în viitor.

Mai bune din toate punctele de vedere decât telefoanele Android One originale, dar construite pe aceeași filozofie.

Cu aceste prețuri mai mari, Android One ar putea fi cu adevărat eliberat. Aceste telefoane au design convingător, materiale mai frumoase, ecrane mai mari, specificații interne și performanțe mai bune, camere bune și un nume de companie pe spate despre care poate ați auzit înainte. Dar toate acestea se bazează pur și simplu pe baza a ceea ce era Android One inițial: oferindu-vă o experiență software curată, aprobată de Google. Fiecare telefon are software de bază, cu doar câteva suplimente introduse. Google o prezinta destul de clar pe site-ul sau Android One: „Tot ce vrei. Nimic din ce să nu faci."

Nokia 8 Sirocco hands-on

Telefoanele Android One nu au o grămadă de personalizări ale software-ului producătorului sau operatorului. De la unul la altul funcționează la fel. În multe feluri, funcționează exact așa cum funcționează Nexus-urile și Pixelii. Au încorporate toate aplicațiile Google, iar Google se asigură că software-ul funcționează la un standard înalt. Poate cel mai important pentru un telefon mai puțin costisitor, Google garantează și doi ani de actualizări de software.

Frumusețea acestor noi telefoane Android One este că atrag atât începătorii care doresc simplitatea experienței, cât și pasionații care înțeleg valoarea de a avea software susținut de Google. Sunt grozave pentru cineva care vrea doar un smartphone pentru a face lucruri de bază, dar și pentru cineva care are grijă să apreciază un Google Pixel 2 și vrea doar să cheltuiască ceva mai puțin.

Android Go preia frâiele pentru „următorul miliard”

Google a luat decizia de a muta Android One de la dispozitivele super-entry-level la cele de gamă medie și chiar ofertele emblematice nu a însemnat că va lăsa pe următorul miliard de utilizatori afară, totuși. La Google I/O 2017, a fost anunțată o nouă inițiativă numită „Android Go”. Android Go nu este un înlocuitor pentru programul Android One, dar propunem să abordeze smartphone-ul super-low-end vizate inițial de One.

Android Go permite producătorilor să meargă pe drumul lor, dar utilizatorii beneficiază în continuare de beneficiile software-ului Google.

Android Go este pur și simplu o configurație a sistemului de operare, funcționare cu Android 8.0 Oreo, care modifică și optimizează software-ul pentru telefoane cu specificații foarte scăzute - aici vorbim despre 8 GB spațiu de stocare și 512 MB RAM. Android „Ediția Go” oferă producătorilor care vizează specificațiile de gamă inferioară sau versiune a sistemului de operare care poate face ca aceste telefoane să funcționeze fără probleme și eficient - și, spre deosebire de Android One inițial, nu există niciun alt parteneriat acolo. Ei pot continua să facă telefoane așa cum doresc și pot beneficia de versiunea simplificată a sistemului de operare.

Android Go folosește mai puțină memorie pentru o regulă de sistem de operare și ocupă mai puțin spațiu de lucru intern, astfel încât să rămână mai mult pentru utilizator. În mod critic, Google a proiectat, de asemenea, versiuni „Go” ale aplicațiilor sale principale care fac același lucru - există Căutare Google, Asistent, Gboard, Maps, Gmail și multe altele. Totul este conceput nu numai pentru a fi ușor și simplu, ci și ajustat pentru tipurile de situație în care vor fi folosite aceste telefoane. Setările de salvare a datelor sunt activate în mod implicit, lucruri pre-cache și descărcați mai agresiv în timp ce telefonul este conectat la Wi-Fi, sistemul de operare are parte peer-to-peer fără o rețea și așa mai departe.

Dar la fel ca Android One, Android Go sunt simplitatea și securitatea unui fiu oferit și sancționat de Google. Obține aceleași telefonuri asigură de bază de securitate pe care le-ar avea orice care rulează orice versiune de Oreo, dacă telefonul dvs. costă echivalentul a 85 USD.

Android Go continuă în multe privințe viziunea originală a Android One și face acest lucru într-un mod puțin mai liber, care vizează cu adevărat următorul miliard de utilizatori care vor veni online cu un smartphone ca prima lor degustare a internetului. Nu numai că este o soluție bună pentru această problemă, dar permite și Android One însuși să crească și să se stingă pentru a aduce această idee de experiență de software curată Google chiar mai mulți oameni din mai multe locuri.

Vezi Nokia 1 la Nokia

De unde pot găsi un telefon Android One?

Ce telefoane Android One sunt disponibile depinde cu adevărat de locul în care locuiți. Avem o listă cu toate telefoanele Android One disponibil pentru a putea verifica pe măsură ce o actualizăm în mod regulat. De asemenea, Google menține propria listă de telefoane Android One disponibilă.

Acestea sunt toate telefoanele Android One disponibile astăzi

  • Vezi Xiaomi Mi A1 pe Amazon
  • Vezi Moto X4 la Motorola
  • Vezi Nokia 8 Sirocco la Nokia
  • Vezi Nokia 7 Plus la Nokia

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here