Android 12: Tot ce trebuie să știți

După aproximativ opt luni de beta Android, Android 12 a fost lansat oficial în Android Open Source Project pe 4 octombrie, apoi a ajuns pe telefoanele Pixel eligibile câteva săptămâni mai târziu. Dar saga Android 12 este departe de a se termina. Samsung, OnePlus și alți producători de smartphone-uri lucrează din greu la beta-ul lor Android 12 UI, iar Google însuși dezvoltă un nou sistem de operare Android 12L, cu beta-uri planificate cel puțin până în februarie 2022.

Posesorii de pixeli vor dori să cunoască cele mai bune sfaturi și trucuri Android 12 pentru noile telefoane Android 12. Alți utilizatori de Android se întreabă când telefoanele lor vor primi Android 12 și cum va diferi sistemul de operare specific de Android 12 „de stoc”. Proprietarii de tablete Android și pliabile se vor întreba cum le va afecta Android 12L experiența. Poate că ești doar curioși cum funcționează Material You.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Indiferent ce trebuie să știți, suntem pentru a vă ajuta să rezolvați toate erorile Android 12 sau să vă răspundem la întrebările despre funcțiile Android 12.

Android 12:

 • Data de lansare
 • Material Tu
 • Confidențialitate
 • Notificări
 • Jocuri
 • Diverse
 • Android 12.1
 • Ia-l chiar acum

Android 12: Când primește telefonul meu?

Sursa: Alex Dobie / Android Central

Din 19 octombrie, Android 12 este disponibil pe Pixel, de la Pixel 3 la Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Spre deosebire de lansări Android din trecut, 12 are funcții software exclusive pentru Pixel, care au nevoie de mai mult timp pentru a se perfecționa, ceea ce duce la o întârziere dincolo de lansare inițială a codului din 4 octombrie.

Programele de lansare a Android 12 ale altor producători sunt mai complicate. Mai multe au lansat programe beta, dar este încă în aer când anumite telefoane vor primi versiuni complete. Sursele Android Central ne-au spus amploarea masivă a modificărilor Android 12 face dificilă pentru alte companii să încorporeze noi modificări în propriile sisteme de operare.

Cu toate acestea, avem cele mai recente informații care ne oferă sau idee vagă despre când ne așteptăm să sosească diverse skin-uri Android 12.

Samsung

Samsung a pus la dispoziție One UI 4 beta pe seria Galaxy S21 în septembrie, adăugând instrumente precum widget-uri actualizate pe ecranul de pornire, limită de încărcare pentru sănătatea bateriei, centrul de confidențialitate eSim, setări de securitate actualizate și alte instrumente. În recenzia noastră Samsung One UI 4 Beta, am fost impresionați de unele modificări, dar am considerat că este foarte defectuos și lipsit de unele caracteristici cheie.

De atunci, One UI 4 beta 2 a sosit la începutul lunii octombrie cu remedieri de erori, suport pentru RAM virtuală și rotația Samsung asupra instrumentului de extragere a culorilor Material You. Cel mai recent, One UI 4 beta 3 s-a concentrat pe remedierea erorilor S21, iar Samsung a închis versiunea beta pentru noii participanți.

În plus, compania a început să lanseze One UI 4 pe dispozitivele pliabile Galaxy Z. Este posibil să apară în curând pe alte dispozitive emblematice, cum ar fi S20 și Note 20.

Ne așteptăm pe deplin ca seria Galaxy S21 să primească lansarea completă a One UI 4 până în decembrie 2021, urmată de alte telefoane recente la începutul lui 2022. consulta ghidul nostru despre când telefonul dvs. Samsung va primi Android 12 (One UI 4) pentru mai multe detalii.

OnePlus și OPPO

OxygenOS 12 este pe drum. Spre deosebire de skinul de anul trecut, cel mai recent sistem de operare OnePlus va fi construit din ColorOS 12, sistemul de operare creat de compania-mamă OPPO. Deloc surprinzător, ambele seturi de telefoane au un program de lansare similare.

Pe lângă lansarea codului sursă Android 12, OnePlus a anunțat prima versiune beta OxygenOS 12 pe 4 octombrie. Asta înseamnă că oricine are OnePlus 9 sau 9 Pro poate descărca versiunea beta acum, pur și simplu urmând ghidul nostru despre cum să instalezi OxygenOS 12.

Din păcate, revizuirea noastră OxygenOS 12 beta notează cât de mult din identitatea sa distinctă a fost pierdută în acest an. Este aproape identic cu ColorOS 12 din multe puncte de vedere, iar fanii telefoanelor OnePlus s-ar putea să nu fie felul de a încânta să actualizeze ca în anii precedenți.

Între timp, OPPO a anunțat versiunea beta globală ColorOS 12, care este disponibilă la nivel global pe Find X3 Pro. Mai târziu, proprietarii Find X2, Reno6 Pro și Reno6 5G vor prima versiune beta în noiembrie; telefoane Reno mai vechi în decembrie; iar majoritatea gamei sale eligibile îl va primi în „prima jumătate a anului 2022."

În practica noastră ColorOS 12 beta, am fost impresionați de interfața de utilizare curată, instrumentele de personalizare și noile funcții interesante. Având în vedere că OxygenOS și ColorOS se vor fuziona în 2022 într-un singur sistem de operare, operat cu OnePlus 10 la începutul lui 2022, proprietarii de telefoane OnePlus se pot liniști cel puțin în faptul că nu-i sistemul de operare este plăcut de utilizare.

Celelalte skin-uri Android 12

Se potrivește cu celelalte de top, Xiaomi și-a început deja MIUI 12.5 Android 12 beta pe Mi 11, deși numai în China. Nu știm când va veni beta pe alte telefoane Xiaomi, Redmi și POCO. Totuși, pe baza actualizărilor Android 11 de anul trecut, este un pariu sigur că cele mai importante produse emblematice vor prima versiune finală în decembrie 2021 sau ianuarie 2022, urmată de alte telefoane mai târziu.

Bazat pe Android 12 Adevaratul eu UI 3.0 a fost și el anunțat oficial. Compania va lansa o „actualizare cu acces timpuriu” la Realme GT în octombrie, urmată de telefoanele Realme GT Master Edition, GT Neo 2 5G, X7 Max și Realme 8 Pro în decembrie. Alte telefoane eligibile îl vor primi în prima jumătate a anului 2022.

Fani ai ASUS iar telefoanele pentru jocuri pot fi puțin dezamăgite de foaia de parcurs ASUS Android 12. Numai Zenfone 8 va primi actualizarea în decembrie 2021. ROG Phone 5 și 5s îl vor primi cândva în primele trei luni ale anului 2022, urmat de ROG Phone 3 și ZenFone 7 în prima jumătate a anului. Zenfone 8 beta va începe în curând; ASUS promite să includă noi funcții Google împreună cu actualizări ale managementului și personalizării bateriei.

Nu avem informații concrete despre alți producători, cum ar fi Nokia si Motorola. Ambele rapid s-au străduit să lanseze actualizări pentru Android 11 pentru multe telefoane lor mai vechi. Nu există niciun motiv să cred că Android 12 va fi ușor sau mai rapid de adaptat și lansat. Practic, cu excepția cazului în care există un adevărat telefon emblematic, este posibil să nu vedeți sosirea Android 12 la jumătatea anului 2022.

Pentru mai multe informații generale despre programul de lansare, consultați ghidul nostru despre când telefonul dvs. va primi Android 12.

Android 12: Ce este Material You și vine pe telefoanele non-Pixel?

Sursa: Nick Sutrich / Android Central

Google numește noua sa paradigmă vizuală Material You. Principalul punct important aici este personalizarea. Google face mai ușor ca niciodată să vă personalizați telefonul după gusturile dvs., fără a avea nevoie de un lansator Android pentru a face acest lucru.

Instrumentul de extragere a culorilor Material You alege culorile directe din imaginea de fundal a telefonului și le aplică în întreaga interfață de utilizare. Așadar, umbra de notificare, ecranul de blocare, widget-urile, comenzile de volum și alte elemente adoptate sau temă personalizată care se va schimba de fiecare dată când imaginea de fundal se va schimba. De asemenea, puteți personaliza manualul tema telefonului, dacă preferați.

O altă caracteristică nouă sunt pictogramele tematice. Acestea convertesc pictogramele într-un design stilizat care încorporează tema dvs. de culoare. Nu fiecare aplicație are propria pictogramă cu tematică Material You, așa că există un contrast puternic între cele două. Poate să vă creați propriul pachet de pictograme adaptive Material You cu Icon Pack Studio.

Întrebarea în mintea majorității oamenilor este, ce telefoane vor primi Material You în afară de Pixels? Asta e încă de discutat. Vă puteți aștepta ca elementele generale de design ale Android 12 să apară pe sistemele de operare care să fie mai „stoc” decât altele, cum ar fi Nokia și Motorola. Dar alții vor rămâne la propriile limbaje de design sau vor forma mai mult o interfață de utilizare hibridă, alegând aspecte ale Android 12 pentru a se integra cu propriul design.

Samsung este un exemplu excelent în acest sens. Samsung a adăugat un instrument de temă de culoare care vă permite să schimbați automat culoarea interfeței de utilizare în funcție de imaginea de fundal, utilizarea sistemului de tematică a Google cu mare efect. Butoanele, pictogramele și glisoarele vor lua acele culori; dar Samsung a făcut efectul de culoare mai subtil decât a făcut-o Google cu Pixeli. Și sunt stiluri de design diferite pentru elemente specifice, cum ar fi widget-urile. Este încă o interfață de utilizare Samsung, în ciuda influenței puternice a Google.

În cazul OnePlus, designul și codul lui OxygenOS 12 depind în mare măsură de ColorOS 12, care în sine nu împrumută niciunul din designul său de la Material You. OPPO nu a avut acces la codarea Google, așa că și-a creat propriul cod pentru a schimba culorile interfeței de utilizare pe baza fundalului telefonului dvs. Și a păstrat aproape același design ca ColorOS 11, încorporand doar subtil modificări de design Android 12 pentru a evita supărarea utilizatorilor săi.

Nu suntem clari daca alte sisteme de operare vor avea acces la codul extractor de culori (cum a facut Samsung) pentru skin-urile lor Android 12. Codul Android 12L scurs a sugerat că lansarea ar deschide sistemul său de tematică Material You. Având în vedere că 12L are o dată de lansare estimată în primăvara anului 2022, este posibil ca extragerea automată a culorilor să nu apară pe alte telefoane înainte de atunci; și cu excepția cazului în care aceste companii intenționează să-și lanseze propriile actualizări de la jumătatea anului - ceea ce pare puțin probabil - acest aspect al Materialului S-ar putea să nu apară mai pe scară largă până la Android 13.

Android 12: Care sunt noi funcții de confidențialitate?

Sursa: Nick Sutrich / Android Central

Google folosește întotdeauna actualizări Android pentru a introduce noi funcții axate pe confidențialitate, iar pentru Android 12, asta nu este diferit. Android 12 introduce o revizuire semnificativă a confidențialității la nivel de sistem de operare.

Noul tablou de bord de confidențialitate vă ajută să vedeți ce aplicații v-au accesat camera, microfonul sau locația în ultimele 24 de ore, astfel încât să nu vă scape nimic. Și controalele privind permisiunile aplicațiilor continuă să fie îmbunătățite și simplificate.

Sursa: Android Central

Un instrument util: acum puteți acorda acces aproximativ la locație la aplicațiile din Android 12, oferindu-vă beneficiul de servicii legate de locația dvs. fără a oferi aplicației adresa dvs. de domiciliu specifică.

Dar cea mai semnificativă schimbare este că acum puteți dezactiva camera sau microfonul direct din panoul de notificare, iar această setare funcționează întregul sistem. Deci, chiar dacă ați dat unei aplicații acces la cameră, această comutare anume anulează accesul. Dacă noua pictogramă indicator de înregistrare apare arătând că o aplicație vă înregistrează, puteți închide rapid accesul cu câteva glisări înainte de a utiliza Tabloul de bord de confidențialitate pentru a închide definitiv aplicația problematică.

Android 12: Cum s-au schimbat setările mele de notificare?

Sursa: Android Central

Pentru a fi sincer, acesta nu a fost un punct de interes major pentru Google: notificările au fost mai mult ajustate decât modificate în Android 12. Notificările adaptive de la Android 10 au devenit notificări se vor alege, dar nu s-au schimbat prea mult dincolo de rebranding. Iar Vizualizarea conversațiilor din Android 11 a primit un design actualizat pentru a include etichete de text mari și acum vă permiteți să amânați notificări directe din panou.

În plus, există acum o comutare Google Pay care vă permite să accesați cardurile salvate cu ușurință, sau nouă comutare de control a sistemului care înlocuiește secțiunea de comenzi pentru acasă inteligentă din meniul de pornire la Android 11 și o opțiune pentru a seta un memento. direct dintr-o notificare.

Pe tema securității, dezvoltatorii pot configura notificările pe ecranul de blocare pentru a solicita întotdeauna autentificarea utilizatorilor. Și se presupune că Google a încercat să facă aplicații să se deschidă mai repede atunci când atinge o notificare, așa că deschiderea mai multor notificări se simte ca o corvoadă mai mică.

Android 12: Cum folosesc modul Joc?

Sursa: Nick Sutrich / Android Central

Google a adăugat un nou sistem care face mai plăcută jocul celor mai bune jocuri Android. Tabloul de bord pentru jocuri Android 12 facilitează accesul la instrumentul cum ar fi Nu deranja, înregistrarea ecranului, capturi de ecran, API-urile modului de joc, streaming live pe YouTube Live și rata actuală FPS. Utilizați o comutare rapidă pe ecran în joc.

Noile API-uri pentru modul de joc vă permiteți să activați diferite setări de joc, cum ar fi modul „economisire baterie” sau „performanță”. Acest lucru va ajusta modul în care funcționează jocul, ajutându-vă să păstrați bateria dacă vă epuizați sau să faceți totul dacă sunteți lângă un încărcător. Cu toate acestea, dezvoltatorii vor trebui să le activeze; puteți verifica tabloul de bord pentru a vedea dacă opțiunea este disponibilă.

Pentru a accesa aceste instrumente, va trebui să accesați Setări -> Notificări -> Nu deranja -> Programări -> Jocuri și activați-l. Veți putea apoi să atingeți rapid sau pictogramă plutitoare în jocurile dvs. de pe mobil pentru accesa setările de joc menționate mai sus.

Cealaltă actualizare majoră pentru jocuri Android 12 este „jucați pe măsură ce descărcați”: atunci când descărcați jocuri Android cu fișiere de dimensiuni mari, Android 12 vă permite să începeți să o jucați în timp ce doar o parte a aplicației este descărcată, la fel. cum poți face în joc. consolă. Este destul de impresionant și grozav pentru persoanele cu rețele wi-fi lente.

Android 12: Există și alte funcții despre care ar trebui să știu?

Sursa: Nick Sutrich / Android Central

Android 12 are o mulțime de actualizări mai mici, care sunt la fel de importantă de păstrat pe radar. De exemplu, proprietarii de Pixel vor fi observat noi modele de emoji Android 12. Există 992 de emoji-uri pentru un aspect nou, dintre care multe au fost reproiectate pentru a include mai multe alte țări. Ele se vor schimba chiar ușor în funcție de faptul că telefonul dvs. este sau nu în modul de lumină sau întuneric. Suntem curioși să vedem dacă alte skin-uri Android 12 încorporează acest lucru.

Multe telefoane Android au opțiunea de a face capturi de ecran de derulare, dar Androidul de stoc nu a avut niciodată această opțiune ... pana acum. Acum este ușor să faceți capturi de ecran care se pot derula în Android 12.

Încă un instrument util? parola Nearby Share sau un QR pentru a partaja acreditările Wi-Fi în Android 12, astfel încât să puteți conecta prietenii sau familia fără a fi nevoie să citiți fiecare literă (sau să vă dezvăluiți că dvs. este "parolă").

O caracteristică Android 12 anunțată la Google I/O a fost folosirea telefonului ca o cheie digitală a mașinii. Ar trebui să puteți debloca anumite mașini de la BMW și Volvo folosind Android. Totuși, nu am văzut încă această funcție să apară; este posibil ca dezvoltatorii sa aiba nevoie de mai mult timp cu el.

Android 12L: Când va ajunge noul sistem de operare Android la dispozitivele pliabile și tablete?

Sursa: Google

După Android 8.1 Oreo, dezvoltatorii Android au elimina X.1, reparând erori, dar evitând în mare măsură noile actualizări de caracteristici între versiunile majore. Cu toate acestea, în acest an, dezvoltatorii Android lucrează la Android 12L, care este conceput special pentru tablete și dispozitive pliabile Android.

Cu 12L, Android va profita de ecrane mai largi și va împărți automat conținutul în jumătatea ecranului, așa cum se vede în imaginea de mai sus. De asemenea, veți putea să utilizați o bară de activitate (cum ar fi un computer de andocare) și să trageți și să plasați aplicațiile preferate pe jumătate din tabletă sau pliabilă, apoi să ajustați dimensiunea ambelor aplicații în funcție de prioritățile dvs.

Sursa: Google

Dezvoltatorii Android plănuiesc să lanseze versiunea finală a Android 12L în „T1 2022” alături de „următorul val” de tabletă pliabilă și. În teorie, am putea vedea o lansare ipotetică a Google Pixel Fold până în martie 2022, la scurt timp după lansarea AOSP. Totuși, aceasta este doar speculație. Știm că aceste instrumente vor veni la cele mai bune tablete Android, iar Samsung ar putea încorpora unele dintre aceste instrumente pentru pliabile Galaxy Z.

Ați ascultat podcastul Android Central din această săptămână?

În fiecare săptămână, Android Central Podcast vă oferă cele mai recente știri tehnologice, analize și reclame, cu co-gazdă familiare și invitați speciali.

 • Abonați-vă în Pocket Casts: Audio
 • Abonați-vă în Spotify: Audio
 • Abonați-vă în iTunes: Audio

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here