Un iPhone este un înlocuitor Windows Phone mai bun decât credeți.

În ultimul an, Microsoft și-a retras puternic eforturile mobile, lăsând Android și iOS ca singure alternative pentru conversii. Multe lucruri Android ca să fie cea mai bună platformă, cei care fac schimbarea, cu o ofertă puternică de dispozitiv Android servind drept înlocuitori de bani. Cu toate acestea, nu fi atât de repede să respingi iOS ca înlocuitor Windows Phone.

În timp ce anterior am încoronat OnePlus 5T drept dispozitivul ideal pentru cei care care au investit în ecosistemul Microsoft, recent am trecut la sistemul de operare iOS (OS) rival al Apple ca driver zilnic. Android poate include un set de funcții binevenite de utilizatorii Windows Phone, nu înseamnă că iPhone nu face același lucru. Iată ce am ajuns să iubesc de când am făcut saltul.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Poloneză acolo unde contează

Cu ușurință, una dintre cele mai evidente disparități după o trecere la iOS a fost consistentă generală a sistemului de operare în sine. Apple company construită pe experiență, cu control strict asupra fiecărui pixel premium al produselor sale. Aceasta înseamnă că standardele pentru design, funcționalitate și experiența generală a utilizatorului sunt toate adaptările standardelor companiilor, fără intervenția echipelor terțe. Pur și simplu se simte grozav de folosit.

Acesta este un contrast puternic cu starea actuală a Android, unde producătorii oferă propria lor „aromă peste sistemul de operare de bază”. În timp ce acest lucru permite uneori sau integrare mai strânsă a serviciilor externe, aceste versiuni diferite sunt adesea îngreunate ca rezultat. Mai ales în comparație cu cea mai recentă experiență Android cu Samsung, o companie cunoscută pentru telefoanele balonate cu funcții suplimentare, aceasta este o schimbare binevenită de văzut.

Controlul mai strict al Apple asupra iOS are beneficiile sale, dar veți pierde flexibilitatea în schimb. În ceea ce privește funcționalitatea brută, totuși, decalajul dintre cele două platforme-a redus semnificativ în ultimii ani. Funcțiile care lipseau atunci când sunt acum acumulate calități vieți integrate, făcând iOS sau platformă mult mai convingătoare, chiar și pentru pasionații de dispozitive mobile. S-ar putea să treci prin cercuri ciudate pentru sarcini complexe, dar pentru cele esențiale (și chiar puțin mai mult), Apple te-a acoperit.

Experiențe de top în aplicații

Acesta a fost ceva pe care l-am bănuit înainte de a face mișcarea și a fost consolidat doar în timpul meu de atunci - în medie, aplicațiile sunt semnificative mai bune pe iOS. Pentru mulți dezvoltatori, iPhone-ul este tratat ca platformă mobilă de dezvoltare principală și acest lucru se vede rapid prin calitatea aplicației.

În comparație cu echivalentele Android, chiar și cele mai populare servicii, oferă multe și aplicații mai rafinate. În timp ce uneori este pur și simplu cazul unei navigări mai intuitive, pentru alții poate însemna funcții complete exclusive. Chiar și banca mea acceptă Apple Pay, dar nu a reușit să ofere suport pentru serviciile Android.

Este posibil ca Microsoft să nu aibă multe aplicații exclusive pentru iOS, deși standardul de calitate este încă mult mai ridicat. Lustruirea generală lasă potrivită Office, Microsoft Edge și alte servicii Microsoft legate în mod natural de iOS, cu câteva deficiențe legate de platforma în sine. Există anomalii, dar, în medie, iOS este neînvins pentru consistență și funcționalitate.

Un ecosistem hardware de neegalat

Unul dintre punctele forte subestimate ale iOS astăzi este sistemul său de accesorii wireless - un domeniu pe care Apple a escaladat-o treptat în ultimii ani. După ce a renunțat la mufa pentru căști și a adoptat încărcarea fără fir, produsele sale recente doar doar dublează angajamentul față de hardware wireless premium.

Am lăudat anterior AirPod-urile pentru simplitatea lor (chiar și pentru utilizatorii de Android), deși strălucesc cel mai bine atunci când sunt asociat cu iOS. Cele două căști vin cu propria lor carcasă de încărcare dedicată, cu un hand-off fără întreruperi odată scoase. Și prin conectarea la iOS, veți obține câteva beneficii binevenite, inclusiv gesturi tactile personalizabile, date de pe ecran ale bateriei, acces ușor la Siri și multe altele.

Același lucru este valabil și pentru ceasul inteligent al companiei, Apple Watch. Deși este un dispozitiv independent cu propriile capacități celulare, un iPhone încă împinge cel mai mult din dispozitiv. Duo-ul oferă încă o dată un nivel de consistență de neegalat.

Se așteaptă ca acest ecosistem să se extindă în viitor, odată cu difuzorul „HomePod”. Alte dispozitive se vor conecta în continuare la aceasta, deși aproape sigur că propriile dispozitive Apple vor vedea o integrare mai strânsă.

Actualizări în timp util pentru toți

După configurarea unui nou iPhone, vi se va solicita în curând să descărcați cea mai recentă actualizare, cu funcții noi, remedieri de erori și alte modificări diferite. Platforma strâns controlată de la Apple înseamnă că este lansată o singură versiune de iOS, cu o lansare simultană pe dispozitivele acceptate. Pe Android, acesta pur și simplu nu este cazul.

Android și-a câștigat o reputație pentru actualizările sale lente până la inexistente, lansarea noilor versiuni Android fiind adesea amânată între dispozitive. Cu nenumărate variante de Android oferite de producători, actualizările sunt gestionate de terți, lăsând mulți utilizatorilor Android cu lansări întârziate (dacă vreodată) pe dispozitivele lor.

Cel mai recent caz al acestor întârzieri afectează lansarea Android 8.0 Oreo, iar mulți producători încă nu au adoptat această versiune după debutul ei din august 2017, chiar și în dispozitivele nou anunțate. Deși limitarea opțiunilor dvs. la hardware-ul creat de Google poate evita acest lucru, Apple se asigură că toate dispozitivele rămân relevante pentru anii următori.

Gândurile tale despre iOS

Atât Android, cât și iOS au beneficiile lor, deși pentru mulți, alegerea se reduce la preferințele personale. În timp ce Android oferă funcționalitate brută, iOS are un farmec înfloritor și un luciu care este neînvins de concurență. Asigurați-vă că intrați în comentariile de mai jos cu gândurile dvs. despre iPhone pentru cei investiți în serviciile Microsoft.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here