O privire din interior asupra războiului de fabricare a așchiilor purtat între SUA.S. și China

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • În domenii cheie de calcul, cum ar fi proiectarea cipului CPU, U.S. companiile domină piața globală.
  • U.S. de asemenea, pune în mod obișnuit sancțiuni asupra corporațiilor tehnologice chinezești, limitând accesul la componentele cheie.
  • China depune un efort hotărât să se deconecteze de dependența de SUA.S.-baza de tehnologie.

O caracteristică aprofundată recent publicată de la Nikkei Asia oferă o imagine de ansamblu detaliată a stării actuale a conflictului dintre China și SUA.S. în sectoarele fabricării de cipuri, producției de semiconductori și tehnologiei de calcul în ansamblu. Unul dintre multele concluzii cheie pe care le prezintă articolul este realitatea care invadează că, dacă China va face drumul, nu va mai depinde de U.S. pentru multe dintre nevoile sale de calcul, ceea ce va avea consecințe mari pentru ambele țări.

Caracteristica evidențiază faptul că U.S.-corporațiile bazate controlează multe spații în tehnologia de calcul, cum ar fi designul unității centrale de procesare (CPU), în care giganți, inclusiv AMD și Intel, dețin controlul peste 90% din piața globală. În inspecția plăchetelor, implantarea ionică, gravarea și multe alte domenii, U.S. întreprinderile gestionează 80% din afacerile pieței. Aceste cifre descriu imaginea că, atunci când vine vorba de fabricarea așchiilor, Statele Unite mențin un fel de monopol în multe domenii importante.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Acest fapt s-a potrivit prost cu China, mai ales în ultimii ani, deoarece SUA.S. a sancționat continuu companiile de tehnologie ale țărilor rivale, făcând din ce în ce mai nesigur pentru China să se bazeze pe U.S.-afaceri bazate pentru oricare dintre nevoile sale de calcul. În orice moment, o sancțiune ar putea perturba lanțurile de aprovizionare și ar putea lăsa toată puterea în SUA.S.mâinile lui, care este o poziție nesustenabilă din care China încearcă să iasă.

Ca atare, China se concentrează pe crearea de concurenți pentru toate companiile străine, împiedicând-o în prezent să fie autosuficientă. Pentru fiecare companie de circuite integrate din proiectare de lume, inclusiv NVIDIA, Arm și Arm, China își poziționează propriile Goodix, UNISOC și Will Semiconductor Co. Pentru producția de cipuri, China încearcă să combine opțiunile Intel, TSMC, Samsung și Micron din restul lumii cu propriile tehnologii de memorie Yangtze, Hua Hong și SMIC.

Indiferent de sector, China lucrează pentru a deveni autosuficientă și, pe măsură ce tensiunile cresc între China și SUA.S., eforturile de localizare în țară vor crește. Cu toate acestea, cele două națiuni sunt încă strâns legate între ele, așa că nu poate ajunge acest efort de a decupla rămâne de văzut.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here