AI, boți și pânze Partea a III-a: Gates și Ballmer au deschis calea pentru AI și roboții lui Nadella

Pentru aceia care tocmai s-au „configurat” pe scena tehnologiei, viitorul bot și AI în care intrăm acum poate părea a fi o nouă revoluție alimentată de eforturile „și eu” ale companiilor consacrate și ale start-up-urilor. deopotrivă. Aceasta presupunere ar fi o eroare. Industria s-a îndreptat către acest obiectiv de zeci de ani. De fapt, tehnologia a ajuns abia recent din urmă cu visele tehnologice ale celor care care au venit înaintea noastră.

Investițiile în învățarea automată, procesarea limbajului natural și rețelele neuronale profunde la început, în sfârșit, să dea roade în cazul în care tovarașii inteligenți artificiali care nu cunosc și pot acționa proactiv în numele nostru prin îndemână. Deși multe companii au investit, au susținut și au aplicat aceste tehnologii în produsele lor de-a lungul anilor, Microsoft a fost unul dintre cei mai timpuri și cei mai profund investiții lideri din industrie.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

O viziune înainte

Cortana este acum extins la ceea ce Microsoft se referă ca „experți” sau roboți pe care dezvoltatorii îi creează pentru a implicați utilizatorii ca aplicații proactive și inteligente. Ca parte a strategiei Microsoft Conversations ca Canvas, Cortana este, în esență, sau „platformă” multiplatformă care poate beneficia de baza mare de instalare Android și iOS.

Cortana, agentul inteligent în evoluție bazat pe cloud, agnostic al dispozitivului, Microsoft a fost de mult în devenire. Și chiar și acum întrezărim doar coalescerea variabilelor fundamentale pe care Redmond lucrează să le materializeze într-o inteligență omniprezentă care unifică întreaga experiență digitală unui utilizator. Aceste eforturi au început sub mandatul primului și al celui de-al doilea CEO al Microsoft, Bill Gates și, respectiv, Steve Ballmer.

În timp ce Moise i-a condus pe copiii lui Israel din Egipt, dar nu în Țara Promisă, Bill Gates și Steve Ballmer au anunțat investițiile care au adus Microsoft la granița unei noi ere în computerele personale. Pe măsură ce Joshua a moștenit conducerea predecesorului său și a condus Israelul în Canaan, actualul director executiv al lui Redmond, Satya Nadella, conduce Microsoft în era AI și roboților.

Deși Nadella este la cârmă în timpul acestei tranziții esențiale, nu trebuie să-i uităm pe cei care au grijă de compania în acest punct.

Bill deschide porțile

Primul CEO al Microsoft, Bill Gates, a fost un vizionar. Visul său de a pune un computer pe fiecare birou și în fiecare casă a fost, în cele din urmă, un mijloc de a aduce mediul de calcul personal la Microsoft în masă. Și s-a realizat în mare măsură.

Epoca actuală a computerelor personale, care nu este legată de birou, a necesitat o evoluție a strategiei de a aduce marca Microsoft de computere personale în masă. Un mediu de calcul personal care are avantajul unui conectat constant, nu este acces la un singur dispozitiv și are acces la un depozit vast de informații necesare interfață de utilizare inteligentă pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze experiențe digitale într-un mediu atât de dinamic. Acest progres este o evoluție extraordinară a nenorocitului Microsoft Bob, care a fost introdus în urmă cu peste 20 de ani.

În videoclipul de mai jos, Gates explică utilitatea Microsoft Bob, dar prefigurează și un AI mai avansat care va veni.

Ani mai târziu, Gates și-a exprimat viziunea unui agent inteligent care ar fi personal, prezent și profund integrat în viața unui utilizator. Ar fi pe deplin în concordanță cu starea modernă și mobilă a computerelor personale:

Deoarece toată lumea primește în esență ceea ce am numi agentul personal - despre asta se vorbește de zeci de ani și acum chiar este posibil - vedem unde merge, vedem calendarul tău, vedem diversele tale comunicări, unele dintre aceste comunicări putem de fapt să nu uităm. la etichete, să nu uităm la discurs, să încercăm să vă fie de ajutor în activitățile dvs

Cred că vom fi mai conectați, astfel atunci când cineva dorește să găsească un cadou de un anumit tip, să facă o călătorie într-un anumit fel, să o potrivire mai apropiată."

Deși mulți fani Windows Phone, inclusiv eu, sperau inițial că Cortana nu va merge niciodată pe mai multe platforme, aventura ei către iOS și Android împreună cu integrarea și mai profundă în celelalte servicii ale Microsoft sunt cheia viziunii Microsoft pentru AI. Microsoft nu vede Cortana ca pe o IA axată pe ecosistem Microsoft, ci mai mult ca pe o platformă fără limită pentru interacțiunea inteligentă cu toate experiențele digitale.

Ballmer a ținut mingea să ruleze

Steve Ballmer i-a succedat lui Bill Gates ca CEO al Microsoft în 2000. Deși stilul de conducere al lui Ballmer a fost diferit de cel al predecesorului său, scopul de a aduce un agent inteligent mereu prezent în masă a rămas.

Pe viitorul mandatului său, au continuat investițiile în tehnologiile fundamentale necesare pentru a face visul în realitate. Steve Ballmer a articulatiunii următoarea descriere a viz lui și a Microsoft pentru AI într-o notă din 11 iulie 2013:

„Infrastructura noastră de învățare automată a nevoilor oamenilor și ce este disponibil în lume și va oferi informații și asistență.”

„Vom fi grozavi în a anticipa nevoile în rutina zilnică a oamenilor și a oferi informații și asistență atunci când au nevoie. Când vine vorba de cele mai importante sarcini și evenimente ale vieții, vom acorda o atenție sporită. Cercetări făcute, date culese și analizate, întâlniri și discuții avute și banii cheltuiți sunt amplificați pentru oameni în momentele mari ale vieții."

Vom oferi instrumente de îngrijire a oamenilor au nevoie pentru a captura propriile date și pentru a organiza și analiza împreună cu cantitatea masivă de date disponibile pe Web."

Shell-ul nostru va ține în mod nativ toate serviciile noastre esențiale și va fi grozav să pună fără probleme la ceea ce oamenii cer și chiar să anticipeze ceea ce au nevoie înainte de a le cere."

Ballmer a extins natura atotcuprinzătoare a unei inteligențe cloud omniprezente, împărtășire și viziune Microsoft despre o familie de dispozitive primare pe care această inteligență și platforma Windows le-ar unifica. Am văzut rodul acestei viziuni doi ani mai târziu, pe 6 octombrie 2015, în evenimentul Microsoft Windows 10 Devices.

Acum câțiva ani, într-un discurs pe care l-am ținut la CES, am observat că era o schimbare în curs. Ne îndreptam de la un telefon, un PC și un televizor la doar trei ecrane și un nor - și, în timp, un inteligența comună bazată pe software ar conduce toate aceste dispozitive, reunindu-le într-o singură experiență pentru consumator."

„Pe măsură ce dispozitivele proliferează, a devenit mai clar că consumatorii tânjesc la o singură experiență în toată tehnologia lor

În viitor, strategia noastră se va concentra pe crearea unei familii de dispozitive și servicii pentru fizice și companii care să ofere putere oamenilor din toată lumea, acasă, la serviciu și în deplasare, pentru activitățile pe care le apreciază cel mai mult.

Pentru a profita de activele noastre competitive critice, nu vom concentra munca pe

Un model de afaceri bazat pe dispozitive partenere și prima parte cu servicii atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi

O familie de dispozitive alimentate de un shell activat pentru servicii

Nicio companie de tehnologie nu a livrat încă o familie definitivă de dispozitive utile toată ziua lucru și pentru joacă, conectat cu fiecare fragment de informații despre persoane disponibile printr-un singur nor.

Dispozitivele noastre trebuie să împărtășească sau să abordeze comună a interfeței cu utilizatorul, adaptarea factorului de formă hardware.

Reflectând asupra viziunii lui Ballmer

În declarațiile lui Ballmer se reflectă angajamentul Microsoft față de utilizatorul duo, oferind un portofoliu de dispozitive partenere și primare, care sunt utile toată ziua pentru munca sau joacă. Aceste dispozitive ar fi conectate printr-un cloud inteligent și o interfață de utilizare comună. Referirea lui Ballmer la agentul inteligent al companiei a indicat că aceasta va fi axată pe utilizator și l-ar cunoaște și va sprijini pe utilizator atât în ​​​​mediul profesional, cât și în cel personal.

Ballmer a prezis că această inteligență omniprezentă va unifica o familie de dispozitive primare.

Acest lucru se concentrează pe utilizatori duo este un punct important atunci când mă gândesc că computerul s-a mutat în cloud și că hardware-ul Redmond este sensibil la context, trecând ușor între productivitatea profesională și cea personală. Microsoft prevede o Cortana conectată prin bot, care circulă fără efort cu un utilizator între servicii și dispozitive care cresc prin conținutul bogat al experiențelor utilizatorilor și al datelor culese din sistem. Inteligența sistemelor s-ar maturiza și va deveni mai competentă în a anticipa și a servi nevoile unui utilizator.

Desigur, succesul eforturilor unei companii nu se bazează doar în planurile conducătorilor săi. Sunt necesare zeci de persoane talentate pentru a realiza aceste vise. Timpul și spațiul nu vor permite să recunoaștem pe toți cei care care au contribuit și contribuie la realizarea viziunii AI a Microsoft. Cu toate acestea, am "auzit" opiniile generale ale liderilor anteriori. Să ascultăm acum vocile unora dintre cei care au ajutat și ajută viziunea să se materializeze.

Larry Heck vorbește despre tehnologia AI a Microsoft

Larry Heck este în prezent cercetător principal la Google Research. Înainte de a se alătura companiilor Mountain View, în calitate de angajat Microsoft, Heck a fost creditat că a început efortul de asistență personală de înțelegere a conversației (CU) la Microsoft în 2009.

Înainte de postul său actual, a lucrat la o viziune tehnologică pentru asistență digitală personală virtuală pentru echipa de cercetare și dezvoltare Bing. La cererea lui Zig Serafin, care a fost numit de Ballmer pentru a o unifica eforturile de vorbire ale Microsoft în întreaga companie, Heck s-a alăturat echipei sale ca om de știință șef. Prin această poziție, Heck și echipa au început să construiască planul care a evoluat ulterior în ceea ce (sau cine) știm ca Cortana.

Heck a spus asta într-un interviu din aprilie 2014 despre starea actuală a asistenței digitale:

Cred că tehnologia de asistență personală care există acum este comparabilă cu primele zile ale căutării..în sensul că mai trebuie să crească lărgimea domeniilor pe care le pot acoperi asistenții personali digitale. La mijlocul anilor '90, înainte de căutare, există Yahoo! director. A organizat informații, a fost popular, dar pe măsură ce web-ul a crescut, modelul de director a devenit greu de manevrat. Acolo a search searcha, iar acum puteți căuta orice se află pe web."

„Implementările actuale vizează cele mai multe funcții comune, cum ar fi mementourile și calendarele, dar pe măsură ce tehnologia se maturizează, personalul trebuie să se extindă și în alte domenii, astfel încât asistenții să poată obține orice informații și să efectueze orice tranzacție oricând și să poată obține orice informații. oriunde."

„A avea o vedere pe termen lung înseamnă că avem o arhitectură pe termen lung. Scopul este de a sprijini toate tipurile de interacțiune umană - indiferent dacă este vorba despre vorbire, text sau gesturi - în toate domeniile a informațiilor și a funcției și să facă la fel de ușoară ca o conversație naturală.

Este interesant de văzut cum, la doi ani după aceste declarații, vedem cum poate fi interacționat cu Cortana prin noua platformă de cerneală a Microsoft, în plus față de interacțiunile standard de vorbire și text care sunt disponibile.

Fundamentele de bază ale AI conform Heck

„De, am fost pionieri în fapte în fiecare dintre aceste domenii."

Potrivit lui Heck, „Tehnologiile de bază pentru un asistent personal virtual includ recunoașterea vorbirii, procesarea limbajului semantic/natural, modelarea dialogului între om și mașini și generarea limbajului vorbit” și „fiecare domeniu are în el o serie de cercetări. problemele pe care Microsoft Research le-a abordat de-a lungul anilor. De fapt, am fost pionieri în eforturi în fiecare dintre acele domenii”, spune el.

Heck continuă subliniind istoria lungă pe care Microsoft o are în aceste domenii critice de procesare a limbajului natural, învățare automată, învățare profundă și rețelele neuronale profunde:

Viziunea de bază pentru această lucrare și unde poate merge a fost derivată din munca lui Eric Horvitz privind interacțiunile conversaționale și înțelegerea, care merge încă de la începutul anilor '90. Procesarea vorbirii și a limbajului natural sunt domenii de cercetare de lungă durată, la fel și învățarea automată. În plus, Microsoft Research este lider în cercetarea deep-learning și deep-neural-network.

Anii de investiții ai Microsoft în acest spațiu din ce mai competitiv au ajutat să pregătească compania pentru provocările cu care se va confrunta în încercarea unui deveni lider în AI și roboți.

Mike Calcagno și Larry Heck vorbesc despre avantajul AI la Microsoft

Mike Calcagno, director de inginerie pentru experiențe Bing s-a alăturat lui Larry Heck într-un interviu în care noi, prin conversație, obținem o imagine clară a avantajului strategic pe care Microsoft îl aduce AI și boților. Ca urmare a diverselor sale instrumente și servicii, cum ar fi Bing și Skype, Microsoft are o rețea largă prin care compania poate trimite date înapoi în sistem pentru a-l continua. Heck explică:

Cred că o mulțime de progres în recunoașterea vorbirii depind de date și de câte date care sunt reintroduse în sistem și de calitatea datelor pe care le-ați reintrodus. Iar cantitatea de date pe care o are primul acum și pe care o să retragem căutarea vocală în special Bing este extraordinară. Și extindem capabilități de recunoaștere a vorbirii și în Skype, traducătorul Skype, pentru traducerea vorbirii în vorbire, astfel încât să existe o recunoaștere a vorbirii care are loc atunci când persoana vorbește în engleză și traduce și apoi sinteza în germană. Ei bine, toate aceste date din partea traducătorului, partea de căutare vocală și partea Cortana și toate celelalte aplicații de vorbire sunt transmise într-un singur dispozitiv de recunoaștere pe care îl folosim în general pentru întreaga companie.

Așadar că unul dintre lucrurile care avem un avantaj pentru noi este atât de multe scenarii diferite și produse care sunt acolo care se alimentează în această tehnologie de recunoaștere a vorbirii.

Aceste puncte variate de introducere a datelor oferă Microsoft sau resursă unică pentru a ajuta la dezvoltarea IA. Calcagno a subliniat, de asemenea, că Microsoft recunoaște utilitatea atât a Siri, cât și a Google Now, dar obiectivul Microsoft nu a fost să facă din Cortana un "knock off" pe niciunul dintre rivalii săi.

Drum lung înainte

Microsoft are o istorie lungă în învățarea automată, procesarea limbajului natural și rețelele neuronale profunde. Această istorie, împreună cu instrumente și servicii multiplatformă, folosesc pe scară largă, care culeg în mod constant date despre limbajul uman al utilizatorilor și le reintroduce în sistem, poziționează eforturile Microsoft în fruntea cursei AI. Cadrul de bot și pânzele de conversație de la Redmond poziționează, de asemenea, ecosistemul Microsoft ca platformă a dezvoltatorului sau „devbox” pentru aplicații inteligente sau roboți.

În cele din urmă, Cortana, spre deosebire de concurenții săi, în calitate de agent Conversation Canvas, este poziționată ca o platformă inteligentă nelimitată pentru a finaliza funcțiile de calcul independente de dispozitivul sau sistemul de operare al unui utilizator. Ea evoluează încet în viziunea Microsoft despre o interfață de utilizare inteligentă bazată pe cloud, care va cunoaște utilizatorii și, ca meta-aplicație care interacționează cu boții, anticipează și facilitează nevoile unui utilizator.

Suntem la începutul unui drum lung și competitiv.

Desigur, suntem la primele etape ale acestei călătorii. Pe măsură ce un părinte sărbătorește cu bucurie (și cu teamă) tranziția copilului lor de la copilărie la prima zi de școală, sărbătorim tranziția eforturilor Microsoft de AI și de a învăța automată la mainstream. Totuși, ca și în cazul unui copil la grădiniță, rămâne un drum foarte lung înainte.

Așa că, în timp ce urmărim evoluția lui Cortana, fă-ți timp din când în când pentru a revedea aceste declarații vizionare de la cei care care au venit înainte. Da, există concurență de la Google, Viv și chiar Apple în cadrul ecosistemului închis. Dar o privire înapoi când nu vă ajutați să vedem cum acest efort ambițios, a început cu mulți ani în urmă, se materializează într-un spațiu din ce mai competitiv.

În 2014, fanii Windows Phone au luat banane pentru Cortana! Ce crezi acum?☺Ea... //t.co/0WfbCRwWNt

— Jason L Ward (@JLTechWord) 13 august 2016

Deci, ce părere ai? Microsoft este pe cale de viziune AI pe care și-a prezentat-o ​​​​cu ani în urmă? Concurența din partea rivalilor necesită schimbare a planurilor? Este jocul platformei la nivel de industrie al Microsoft prea larg? Atenuează unitatea ecosistemului Microsoft?? Sună în comentarii și pe Twitter!

Dacă ați ratat părțile I sau II sau aceste piese conexe, consultați-le aici!

  • Partea I: Viziunea mea în evoluție asupra strategiilor AI a Microsoft
  • Partea a II-a: Cortana să conducă lumea
  • Povestea nespusă a decalajului aplicației partea a III-a: Web-ul mobil este calea către roboți
  • Povestea nespusă a decalajului aplicației Partea a IV-a: Trecerea de la aplicații la roboți

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here