Procesul Activision Blizzard: declarații, ce urmează și tot ce trebuie să știți

Sursa: Carli Velocci / Windows Central

În iulie, a început o furtună în industria jocurilor video. Activision Blizzard a devenit centrul ciclului de știri în urma unui proces intentat în instantele din California, acuzând că a creat o cultură „băiat de frate” în care femeile sunt victime ale hărțuirii, plăților nedrepte și represaliilor. Procesul a intrat în amănunte despre presupusele evenimente din trecut și a solicitat numeroase forme de ajutor, inclusiv despăgubiri și daune punitive.

De când procesul a devenit public, compania a răspuns-o declarație a CEO-ului Bobby Kotick despre planurile de a începe rectificarea culturii companiilor și o mare renunțare a angajaților. Ne așteptăm ca situația să continue în viitorul previzibil, dar ce s-a întâmplat până acum? Iată tot ce trebuie să știți despre procesul Activision Blizzard și despre ce s-a întâmplat atunci.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sari la:

  • Cele mai recente știri
  • Care este procesul?
  • Care sunt pretențiile?
  • Răspunsul conducerii
  • Ce urmeaza?

Cele mai recente știri despre procesul Activision Blizzard

Așa cum era de așteptat dintr-un proces atât de mare, s-au întâmplat multe de când a fost încercat, atât în ​​​​interiorul, cât și în afara companiei. Iată ce s-a întâmplat.

EEOC se implică, dar Activision Blizzard este de acord să plătească 18 milioane USD

U.S. Comisia pentru șanse egale în muncă (EEOC) a anunțat în sept. 27 că a depus o plângere împotriva Activision Blizzard, susținând în principal că compania s-a implicat în practicile prezentate în plângerea DFEH (că angajații s-au implicat în hărțuire sexuală, represalii etc.).

Cu toate acestea, la puțin timp după anunț, Activision Blizzard a dezvăluit că a fost de acord să se stabilească cu EEOC și să creeze un fond de 18 milioane de dolari cu scopul de a repara cei afectați. Compania a spus că va dezvolta programe de instruire și software pentru a lucra a mai practica la locul de muncă.

„Vom continua să fim vigilenți în angajamentul nostru față de eliminarea hărțuirii și a discriminării la locul de muncă”, a spus Kotick într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, reacția la știri a fost mixtă. Communication Workers of America (CWA), care anterior a depus o plângere împotriva ABK pentru presupusa folosire de tactici coercitive și intimidare, a postat pe Twitter că suma de 18 milioane de dolari a fost o „pălmuire pentru muncitori” și că a fost „simplu”. ”. banuti" în comparație cu valoarea netă completă a companiei. DFEH a susținut, de asemenea, că înțelegerea ar putea avea un impact asupra cazului său împotriva companiilor, permițându-i să distrugă dovezile. Între timp, un purtător de cuvânt al Activision Blizzard a declarat că suma a fost convenabilă cu EEOC.

DFEH și EEOC sunt acum în conflict

După ce DFEH a depus o obiecție la soluționarea propusă, EEOC a răspuns cu un memorandum în octombrie. 8 care, în parte, a acuzat DFEH de un conflict de interese. Potențiala încălcare a eticii se referă la doi avocați DFEH care obișnuiau să lucreze cu EEOC în acest caz. Memorandumul spunea:

Mai exact, doi avocați DFEH – care joacă roluri de conducere în cadrul organizației – au servit anterior ca EEOC, care au ajutat la conducerea investigației EEOC cu privire la acuzația nr. 480-2018-05212 împotriva Activision Blizzard, Inc. Acești avocați au procedat apoi să reprezinte DFEH în legătură cu aceste proceduri de intervenție, care urmăresc să se opună decretului de consimțământ care să apară în urma investigației pe care au ajutat-o ​​să o conducă în timp ce erau la EEOC.

Activision Blizzard a fost citat de SEC

Pe sept. 20, Wall Street Journal a raportat că compania, împreună cu câțiva lideri precum Bobby Kotick, au fost citate de SEC. Li s-a cerut să predea documente, cum ar fi procesele verbale ale ședințele consiliului de administrație, dosarele de personal, acordurile de separare și multe altele.

SEC este o organizație care protejează în mod obișnuit investitorii împotriva manipulării pieței și a altor falsuri financiare din partea companiilor, așa că vestea despre citația a fost destul de surprinzătoare. Cu toate acestea, scopul a fost de a „discerne dacă Activitatea și directorii săi au dezvăluit corect acuzațiile ... și dacă vreuna dintre aceste informații ar fi trebuit să fie partajată mai devreme cu investitorii”, potrivit WSJ.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat într-o declarație emisă către WSJ că „compania cooperează cu SEC."

Proces actualizat cu rapoartele Activision Blizzard interferează cu ancheta

DFEH și-a extins procesul împotriva companiei, într-un raport de la Axios din august. 24. Documentele susțin că Activision Blizzard a interferat cu ancheta, inclusiv distrugerea documentelor legate de proces.

În esență, statul cere angajaților să păstreze înregistrări legate de o plângere dacă aceasta este depusă, dar amendamentul spune că Activision Blizzard nu a produs documente, spunând că acestea nu există sau că erau confidențiale. DFEH mai spune că personalul de resurse umane a distrus documentele legat de anchetă „au fost mărunțite ... treizeci (30) de zile de la despărțirea unui angajat."

De asemenea, amendamentul mai spune că angajarea lui WilmerHale de către Activision Blizzard a interferat cu ancheta. În altă ordine de idei, DFEH a schimbat, de asemenea, unele cuvinte, inclusiv apelarea „angajaților” „lucrătorilor”, care ar include atât lucrătorii temporari, cât și angajații.

Conducerea renunță

Pe august. 3, 2021, președintele Blizzard J. Allen Brack a demisionat din companie. Jen Oneal, anterior șef al Vicarious Visions și vicepreședinte executiv de dezvoltare la Blizzard, și Mike Ybarra, cel mai cunoscut pentru că a lucrat la Xbox înainte de a se alătura Activision Blizzard în 2019, vor co-conduce studioul în continuare. Brack a fost unul dintre numele invocate în proces.

În aceeași zi, Bloomberg a raportat că Jesse Meschuk, directorul de HR de top al companiilor, a părăsit și compania.

Sponsorizări retrase

Ligile Esports sunt finanțate parțial din sponsorizări corporative, iar acestea includ entități precum Overwatch League și Call of Duty League. Săptămâna aceasta, Coca-Cola, Kellogg, State Farm și T-Mobile și-au reevaluat parteneriatele cu Overwatch League de la Activision Blizzard, potrivit The Washington Post. Mai târziu în această săptămână, Kellogg a confirmat că nu va mai face publicitate pentru Cheez-It sau Pringles în Overwatch League. T-Mobile a menționat, de asemenea, că va întrerupe sponsorizarea.

Apar mai multe rapoarte

În urma retragerii, numeroase magazine au publicate rapoarte care extind acuzațiile inițiale din proces și prevăd altele noi.

Pe 28 iulie, Kotaku a publicat o privire aprofundată asupra Suitei Cosby numită în proces. Se pare că camera era un loc plin de băutură, unde oamenii puteau merge la petreceri. În plus, prezenta un portret mare al lui Bill Cosby, care a fost acuzat de agresiune sexuală de către numeroase femei și a fost condamnat în 2018 pentru agresiune la indecent agravat (deși acea condamnare a fost anulată anul acesta).

Pe 29 iulie, The New York Times și-a publicat ancheta asupra procesului și a renunțării ulterioare. O fostă angajată intervievată pentru articol a spus că a fost plătită mai puțin decât un fost iubit, care s-a alăturat companiile în același timp și a îndeplinit sarcini similare. Ea a mai spus că a negat drogurile de la managerul ei, despre care spune că i-au afectat cariera.

„Este absolut o mentalitate de star rock și a atins aproape fiecare aspect al culturii Blizzard."

Multe rapoarte au apărut pe 30 iulie. Unul de la IGN a afirmat multe din ceea ce s-a presupus cu privire la cultura consumului de alcool la company, dar a aprofundat, de asemenea, modul în care erau tratate femeile, în special femeile însărcinate și mamele care alăptează. O sursă a observat că bărbații intrau adesea în camera de alăptare și se uită la femeile care o foloseau. O altă persoană a IGN că au avut dificultăți în obținerea timpului liber pentru a merge la medic în calitate de femeie însărcinată. Deși s-au făcut multe pentru a reduce cultura băuturii a companiilor, multe surse au remarcat că nu a fost suficient, spunând că ceea ce s-a făcut a fost asemănător cu „punerea rujului” asupra problemelor.

Vice a reapărut o poveste din 2018 în care un fost lucrător IT Activision Blizzard a fost arestat după ce a pus camere în baia biroului companiilor din Minnesota, cu intenția de a spiona muncitorii. De asemenea, a publicat o poveste despre o femeie care a avut o întâlnire indecentă cu angajații Blizzard la conferința de securitate cibernetică Black Hat din 2015. Ea a spus: „Unul dintre ei m-a întrebat când a fost ultima dată când am fost pătruns personal, dacă îmi plăcea să fiu pătruns și cât de des am fost pătruns."

Pe august. 6, Waypoint și-a continuat raportarea cu un articol despre ofițerul șef de informații al lui Blizzard, Derek Ingalls, și cum a glumit despre culcarea cu asistente de sex feminin în timpul unei întâlniri. Bloomberg a publicat, de asemenea, un articol aprofundat despre cum a fost cultura în anii care au precedat procesul și despre modul în care forța de muncă predominant masculină a afectat ego-urile și comportamentul la locul de muncă. Mulți dintre dezvoltatorii săi au fost tratați ca niște vedete rock.

Angajații Activision Blizzard participă la o abatere

Sursa: Carli Velocci / Windows Central

Ca răspuns la proces, angajații din cadrul companiei au organizat sau renunțare la 28 iulie 2021. Sute de angajați au plecat la locul de muncă, mulți stând în semn de protest în fața sediului Blizzard Entertainment. Ideea a fost să atragem atenția asupra a patru cerințe:

  1. Încheierea clauzelor arbitrale obligatorii în toate contractele angajaților, actuale și viitoare. Clauzele de arbitraj îi protejează pe agresori și limitează capacitatea victimelor de a solicita restituirea.
  2. Adoptarea politicilor de recrutare, interviu, angajare și promovare menite să îmbunătățească reprezentarea în rândul angajaților la toate nivelurile, convenite de către angajați într-o organizație de diversitate, echitate și includere la nivel de companie. Practicile actuale au determinat ca femeile, în special femeile de culoare și femeile transgender, persoanele nebinare și alte grupuri marginalizate care sunt vulnerabile la discriminarea de gen, să nu fie angajate în mod echitabil pentru noi roluri în comparație cu bărbații.
  3. Publicarea datelor privind compensarea relativă (inclusiv subvenții în capitaluri proprii și împărțirea profitului), ratele de promovare și intervalele de salariu pentru angajații de toate genurile și etniile din cadrul companiilor. Practicile actuale au dus la ca grupurile fie specificate.
  4. Împuterniciți un grup de lucru pentru diversitate, echitate și includere la nivel de companie să angajeze o terță parte pentru a audita structura de raportare a ABK, departamentul de resurse umane și personal executiv. Este imperativ să se identifice modul în care sistemele actuale nu au reușit să prevină hărțuirea angajaților și să se propună noi probleme pentru a aborda aceste probleme.

La momentul scrierii acestui articol, conducerea nu a răspunsului solicitărilor.

Industria răspunde

Sursa: Ubisoft

În ziua retragerii, aproximativ 500 de angajați actuali și foști Ubisoft au semnat sau scrisoare deschisă, în semn de solidaritate cu participarea la retragere și cerând colaborarea între Ubisoft, Activision Blizzard și alte companii.

„Te credem, suntem alături de tine și te susținem”, se spunea în scrisoare.

Ubisoft a fost implicat în controverse proprii în 2020. Mai mulți directori de nivel înalt au fost fie concediați, fie au părăsit compania în urma acuzațiilor de mediu toxic la locul de muncă și hărțuire. Scrisoarea deschisă afirmă că nu s-a făcut suficient pe plan intern pentru a rezolva multe probleme.

„Am stat alături și am urmărit cum ați acordat doar cei mai mulți infractori publici. I-ai lăsat pe ceilalți să demisioneze sau mai rău, i-ai promovat, i-ai mutat din studio în studio, echipă în echipă, oferindu-le a doua șansă după a doua șansă fără repercusiuni. Acest ciclu trebuie să se oprească”, a continuat scrisoarea.

Între timp, Jeff Strain, un fost angajat senior Blizzard care a lucrat la StarCraft și Diablo și co-fondator al ArenaNet și Undead Labs, a scris o scrisoare angajaților săi prin care le-a aprobat să se sindicalizeze. Scrisoarea, care a fost publicată integral de IGN, menționează numărul de povești îngrozitoare pe care le-a auzit în timp ce era în industrie și că procesul l-a lăsat „dezgustat și respins – dar deloc surprins."

„Îi urez bun venit angajaților mei să se sindicalizeze și să ofer sprijinul și sprijinul total pentru adoptarea sindicatelor în întreaga industrie”, a scris el. „Încurajez, de asemenea, conducerea companiilor din industria jocurilor, mari și mici, corporative și independente, să-mi fie alăturat pentru a susține și a susține sindicalizarea ca un pas concret și practic spre crearea industriilor noastre."

Echipa Warcraft elimină referințele neadecvate din joc

Un mesaj de echipa #Warcraft. poza.stare de nervozitate.com/3gWCz1gu8T

— World of Warcraft (@Warcraft) 27 iulie 2021

Pe 27 iulie, echipa World of Warcraft a lansat o declarație, menționând că au luat notă de feedback-ul jucătorilor și vor elimina referințe neadecvate atât din Shadowlands, cât și din WoW Classic. Wowhead a raportat că aceasta include referiri la fostul director de creație Alex Afrasiabi. Cel mai important, feldmareșalul Afrasiabi a fost înlocuit de feldmareșal Stonebridge, printre alte modificări.

Dezvoltarea se oprește pe World of Warcraft

Jeff Hamilton, un dezvoltator senior pe World of Warcraft, a scris într-o serie de tweet-uri în urma raportului procesului că „aproape nu se lucrează la World of Warcraft în acest moment în timp ce această obscenitate se desfășoară.

„Răspunsul Activision la acest lucru ia prezentat un grup de dezvoltatori de talie mondială și îi face atât de supărați și traumatizați, așa că nu pot continua să facă un joc grozav”, a scris el.

Ce este procesul Activision Blizzard?

Sursa: Activision Blizzard

Departamentul pentru angajare și locuințe echitabile din California (DFEH) a inaintat proces civil împotriva editorului de jocuri pe 20 iulie 2021. Esența procesului, care a venit după o investigație de doi ani, susține că compania a creat o cultură a „băiatului de frați” în care angajații de sex feminin erau supuși unor diferențe de remunerare, hărțuiri sexuale și represalii atunci când se prezintă.

Procesul susține că DFEH a încercat să contacteze Activision Blizzard în legătură cu acuzațiile înainte de depunere. Cu toate acestea, „părțile nu au putut soluționa plângerile administrative.„DFEH a mai spus în acțiunea instanței că s-au făcut eforturi de mediere, dar nu au avut succes.

În general, DFEH a spus că cei afectați au suferit compensații pierdute și dureri emoționale. DFEH caută ajutor pentru toate angajatele afectate, inclusiv daune punitive și salarii neplătite.

Ce pretenții sunt prezente în proces?

Sursa: Carli Velocci / Windows Central

Procesul începe cu afirmația că personalul companiilor are doar aproximativ 20% femei și că „putine femei ajung vreodată în roluri de top în companie.„Chiar și atunci când o fac, câștig un salariu mai mic decât omologii lor bărbați și li se oferă mai multe oportunități de acțiuni și de stimulare.

Procesul începe cu afirmația că personalul companiei este în jur de 20% femei.

„Femeile au fost direcționate la nivelurile inferioare ale ierarhiei inculpaților” și au vrut să muncească din ce mai mult și mai mult pentru a câștiga oportunități promoționale și de altă natură egală cu omologii lor bărbați, se spune în proces.

În orice caz, angajații de sex feminin raportează, în general, că sunt plătiți mai puțin decât angajații de sex masculin care efectuează aceleași tipuri de muncă. În mod similar, documentele instanței afirmă că angajații de sex masculin ar scăpa de mahmureala la locul de muncă și de a juca jocuri video în timp ce delegă munca angajatelor de sex feminin. Ei aveau, de asemenea, oportunități de îngrijire angajatele lor nu au fost la curent.

Într-un exemplu, o angajată a raportat că unul dintre omologii ei de sex masculin a fost invitat la întâlniri săptămânale cu un VP atunci când nu se acordă același privilegiu, chiar și după ce a primit recenzii excelente de performanță și a generat mai mulți. bani în campaniile sale de marketing.

Hărțuirea sexuală a fost, de asemenea, răspândită în întreaga companie. Procesul enumeră mai multe exemple, inclusiv caracterul omniprezent al „cub crawls”, în care angajații bărbați ar merge din cabină în cabină hărțuind alți angajați. Femeile angajate din World of Warcraft au raportat că bărbații ar face glume cu viol și alte comentarii nepotrivite.

O persoană numită în procesul a fost Alex Afrasiabi, care a fost anterior director de creație senior la World of Warcraft. Angajații au susținute că s-a angajat într-un comportament nepotrivit la BlizzCon și se pare că era atât de bine cunoscut că suita lui a fost supranumită „Suita Cosby”."

Cultura companiei a vizat în special femeile de culoare. De exemplu, un angajat Black a declarat că a fost microadministrată de supervizorul ei, care a făcut-o să scrie un rezumat a ceea ce va face în timpul liber, ceea ce nu era politic departamentului.

Procesul susține, de asemenea, că la compania a avut loc discriminarea în funcție de sarcină. De exemplu, o femeie a spus că i s-a refuzat sau promova pentru că „nu puteau risca să o promoveze, deoarece ar putea rămâne însărcinată și îi place prea mult să fie mamă." Sălile de alăptare au fost, de asemenea, folosite pentru întâlniri în locul utilizării bune, iar angajații care foloseau sala au fost dați afară.

Într-un exemplu deosebit de sfâșietor, o angajată s-a sinucis într-o călătorie de afaceri, după hărțuire sexuală.

Care au fost răspunsurile de la conducere?

Sursa: Steven Simko / CEO-ul Wikimedia Commons, Bobby Kotick.

Răspunsul inițial al Activision Blizzard la procesul nu a fost amabil cu DFEH, considerând că multe dintre afirmații sunt „denaturate și, în multe cazuri, false."

„Apreciem diversele și nu străduim să promovăm o muncă de îngrijire oferă includerea pentru toată lumea. Nu există loc în compania sau industria noastră, sau în orice industrie, pentru conduita sexuală nu a cauzat sau hărțuirea de orice fel”, a declarat un purtător de cuvânt al Activision Blizzard pentru Bloomberg Law într-o declarație. „Luăm în serios fiecare acuzație și investigăm toate afirmațiile. În cazurile legate de abatere, s-au luat măsuri pentru a rezolva problema."

Alte răspunsuri din partea conducerii companiilor au fost mixte. Fostul președinte Blizzard J. Allen Brack, care este numit în proces, a numit acuzațiile „extrem de îngrijorătoare” într-un e-mail intern.

„Mă simt supărat, trist și o mulțime de alte emoții, dar sunt, de asemenea, recunoscător că lucrez alături de un set de lideri și mii de angajați care mi se alătură în angajamentul lor pentru creșterea continuă”, a continuat el, spunând că conducerea ar fi întâlniți-vă cu angajații pentru a discuta cum să mergeți mai departe.

Pe de altă parte, vicepreședintele executiv pentru afaceri corporative, Frances Townsend, a făcut eco declarația originală a companiei în e-mailul său intern. Ea a spus că procesul „a prezentat o imagine distorsionată și neadevărată a companiilor noastre, inclusiv povești incorecte, vechi și în afara contextului – unele de acum mai bine ale unui deceniu."

Între timp, CEO-ul Bobby Kotick a publicat o declarație în care spunea că răspunsul original la Activision Blizzard a fost „surd de ton”."

„Este imperativ să recunoaștem toate perspectivele și experiențele și să respectăm sentimentele celor care au fost maltratați în orice fel. Îmi pare rău că nu am oferit empatia și înțelegerea potrivite”, a Kotick.

Ce urmează pentru Activision Blizzard și proces?

Sursa: Coolcaesar / Wikimedia Commons

Nu putem spune cu siguranță ce se va întâmpla cu compania în viitor, dar putem face câteva predicții pe baza unor evenimente similare din trecut și a declarațiilor conducerii.

Este puțin probabil ca cazul să fie judecat. Multe cazuri DFEH se termină într-o soluție, așa că acest caz probabil se va încheia și într-unul. Mai important, ne putem aștepta ca Activision Blizzard să introducă schimbări majore în companie pentru a contracara acuzațiile. Până acum, compania nu a solicitărilor organizatorilor de retragere și nici nu a lansat un plan concret pentru a aborda acuzațiile.

Cu toate acestea, pe baza declarațiilor conducerii companiilor și a e-mailurilor interne, ne așteptăm la o prezentare generală a practicilor de angajare sau cel puțin la o declarație care să detalieze modul în care compania va face acest lucru. Kotick a remarcat în declarația sa că dorește să lucreze cu managerii de angajare pentru a se asigura că „au liste de candidați diverse pentru toate posturile deschise” și pentru a evalua managerii și alți lideri și pentru ai desființa pe cei care au grijă de a împiedica integritatea proceselor. noastre”." Activision Blizzard a angajat și o firmă de avocatură terță parte, WilmerHale, pentru a revizui politicile companiilor. (Este de remarcat, după cum a subliniat Kotaku, că aceasta este aceeași firmă pe care Amazon o folosește pentru a împiedica lucrătorii să se sindicalizeze).) Mai mulți directori au menționat că doresc să poarte discuții cu angajații actuale pentru a obține feedback. Potrivit unui articol Uppercut Crit, o sursă menționată că „orice întâlniri viitoare în stil „all hands” au fost depuse în favoarea sesiunilor de discuții în grupuri mai mici.'"

Conținutul neadecvat va fi, de asemenea, elimina din jocuri. Până acum, aceasta se referă în mare parte la referințe Afrasiabi, dar suntem siguri că vom vedea și alte schimbări în avans. Ca și în cazul Ubisoft, probabil că vom vedea un exod de oameni în poziții superioare.

Nu vă așteptați ca compania să se sindicalizeze. Organizatorii au declarat pentru Windows Central că sindicalizarea nu este pe masă în acest moment. Ei speră să lucreze în mare parte cu conducerea companiilor pentru a rezolva problemele sistemelor menționate în proces și să continue să-și evolueze cererile pe baza răspunsurilor. Ei au remarcat, de asemenea, că se așteaptă să lucreze cu conducerea indiferent de câte timp este nevoie pentru a se asigura că cerințele sunt îndeplinite.

Actualizat august. 6, 2021: S-a adăugat o secțiune despre companiile care obțin sponsorizări, împreună cu articolele publicate în august. 6.

Actualizat august. 24, 2021: S-au adăugat informații despre procesul modificat.

Actualizat oct. 15, 2021: S-au adăugat multe mai multe informații despre implicarea EEOC și SEC, împreună cu luptele recente ale DFEH și EEOC.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here