6 cele mai mari pentru PC de la CES 2021

Sursa: Windows Central

CES 2021 nu a fost prea rău, luând în considerare totul. A fost un eveniment virtual, deoarece toți ne distanțam social în mod responsabil, dar asta nu i-a împiedicat pe vânzătorii de PC-uri să anunțe noi produse. Am adunat toate cele mai importante pentru a avea grijă de computer, în cazul în care ați reușit să ratați știrile.

Cel mai bun de la CES 2021

  • NVIDIA GeForce RTX 3060 de nivel de intrare
  • Noua gamă de GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 30
  • AMD lansează noi procese mobile din seria Ryzen 5000
  • Intel tachinează procesarea Rocket Lake-S
  • Prima tastatură mecanică 60% a HyperX
  • Conceptul de scaun de joc Razer Project Brooklyn

NVIDIA GeForce RTX 3060 de nivel de intrare

Sursa: NVIDIA

NVIDIA a anunțat noul GeForce RTX 3060 pentru jucătorii de pe computer. Compania are deja RTX 3060 Ti, RTX 3070, RTX 3080 și RTX 3090 disponibile și disponibil (în cazul în care puteți găsi stoc), dar acum avem un nou entry-level sub forma RTX 3060. La un preț de doar 329 USD, acesta este un upgrade perfect pentru proprietarii de NVIDIA GTX.

Ceea ce face ca RTX 3060 să fie notabil este performanța. Este de două ori mai puternic decât vechiul GPU GTX 1060. Compania se mândrește cu rate de cadre de 60 în Cyberpunk 2077 și Fortnite cu noul RTX 3060. Încă nu știm totul despre GPU, dar vine cu 12 GB de RAM GDDR6 pe o interfață de memorie de 192 de biți.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Toate acestea permit GPU-ului să atingă 13 TFLOP-uri și 25 de TFLOP-uri de urmărire a razei, ceea ce nu înseamnă mare lucru pentru jucătorul obișnuit, dar poate oferi o idee despre ceea ce se poate aștepta. Noul RTX 3060 va fi scos la vânzarea sfârșitului lunii februarie și puteți aștepta să vedeți carduri aftermarket de la ASUS, EVGA, MSI, ZOTAC și alți furnizori.

Noua gamă de GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 30

Sursa: NVIDIA

Pe lângă noul RTX 3060 pentru computer desktop, NVIDIA a dezvăluit și seria RTX 30 de GPU-uri pentru laptop, care urmează să fie instalat în peste 70 de notebook-uri noi. Înlocuind seria RTX 20 mai veche de GPU-uri, cea mai recentă familie de grafică mobilă de la NVIDIA oferă până la dublu eficiență față de ultima generație, precum și performanțe mai bune la pornire.

Pentru a realiza acest lucru, NVIDIA a lucrat la tehnologia Max-Q de a treia generație, AI și optimizări generale ale sistemului. Noile laptop-uri care lezează seria RTX 30 vor începe de la 999 USD. RTX 3080 va fi opțiunea de vârf pentru notebook-urile de gaming serioase, deși vor exista laptop-uri mai accesibile, care vor avea GPU-uri RTX 3070 și RTX 3060.

Chiar dacă RTX 3060 este GPU-ul mobil entry-level de la NVIDIA, este totuși mai rapid decât GPU-ul mobil de vârf, GeForce RTX 2080 SUPER de la NVIDIA. Pe lângă progresele aduse hardware-ului, jucătorii și creatorii vor putea profita de NVIDIA Broadcast, NVIDIA Reflex și NVIDIA Studio.

NVIDIA promite, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre laptopurile noi care se preconizează să se lanseze cu placa grafică din seria GeForce 30 vor veni cu ecrane de 240 Hz sau mai mari. Disponibilitatea pentru laptopuri de la parteneri va începe pe 26 ianuarie. Vă puteți aștepta să vedeți laptopurile GeForce 30 de la furnizorul de top precum ASUS, Alienware, Dell, GP, Razer și MSI.

AMD lansează noi procese mobile din seria Ryzen 5000

Sursa: AMD

AMDzen continuă lansarea de la lansarea seriei Ry 5000 de procesare desktop în octombrie 2020. Compania a folosit CES 2021 pentru a lansa noua sa serie Ryzen 5000 de procesare de laptop. Noua familie de procesare va fi disponibila in seriale H si U, in functie de laptop, baza pe arhitecturile Zen 2 si Zen 3.

Se așteaptă să ajungă pe piețele laptopurilor în luna februarie, AMD se așteaptă ca nouă serie de procesare Ryzen 5000 să fie disponibile în aproximativ 150 de notebook-uri. Seria H se concentrează pe oferirea de performanțe impresionante pentru creatori și jucători. În același timp, seria U este mai potrivită pentru laptopurile subțiri și ușoare unde se dorește o durată de viață mai lungă a bateriei.

Noua gamă de procesare începe cu Ryzen 3 5300U bazat pe Zen 2, cu 4 nuclee și 8 fire. Cea mai bună opțiune în acest moment este Ryzen 9 5980HX bazat pe Zen3, cu 8 nuclee și 16 fire impresionante. Nici AMD nu s-a reținut pe scenă, arătând modul în care Ryzen 9 5980HS l-a învins pe Intel Core i9-10980HK în scorurile Cinebench R20 single și multi-thread.

Pe lângă noi procese mobile, AMD a anunțat și două versiuni cu TDP redus ale proceselor Ryzen 9 5900X și Ryzen 7 5800X de clasa desktop. Aceste cipuri se vor găsi doar în sistemele prefabricate și vor avea un TDP de 65 W mai eficient din punct de vedere energetic.

Intel tachinează procesarea Rocket Lake-S

Sursa: Harish Jonnalagadda / Windows Central

Pentru a nu fi complet exagerat de AMD, Intel a prezentat un fel de previzualizare pentru procesarele sale de tip desktop Rocket Late-S de a 11-a generație. Deși știm puțin în afară de specificații, lucrurile arată destul de bine pentru viitorul procesor Core i9, care așteaptă să sosească în Q1 2021.

Core i9-11900K a fost declarat că va introduce o creștere cu 19% a instrucțiunilor per ciclu (IPS) și o performanță grafică integrată cu până la 50% mai bună în comparație cu generația anterioară. Nu numai asta, dar avem performante AI mai bune pentru a porni. Într-adevăr, nu am putut vedea mult mai mult decât atât, în afară de fapt că este un procesor cu 8 nuclee, 16 fire, cu o viteză de ceas sporită de 5.3GHz.

Z590 va fi chipsetul cu care va folosi procesele din a 11-a generație, deblocând PCIe 4.0 compatibilitate (unele plăci Z490 vor oferi suport) și suport pentru până la DDR4-3200. Din păcate, noile procese Rocket Lake-S vor folosi procesul de 14 nm. Intel continuă să se lupte să-l micșoreze la 10 nm sau mai mult.

Prima tastatură mecanică 60% a HyperX

Sursa: HyperX

HyperX anunțat prima sa tastatură mecanică 60% la CES 2021, care este în esență o Alloy Origins, dar s-a micșorat odată cu îndepărtarea tastei numerice și împachetarea gustului mai aproape de ceaaltă.

Era doar o casă de timp până când HyperX a urmat alți furnizori de periferice pentru a lansa sau tastatură mecanică de 60%. Ideea din spatele acestor tastaturi mai compacte este eliberarea spațiului suplimentar pe birou pentru un mouse pad mai mare. Acest lucru, la rândul său, ar trebui să vă permită să utilizați mai mult spațiu pentru mișcarea mouse-ului.

Pe lângă comutatoarele roșii, HyperX folosește taste PBT cu două lovituri care ar trebui să dureze mai mult decât ceea ce se găsește pe tastaturile tradiționale sau mai accesibile. Software-ul NGENUITY de la HyperX poate fi folosit pentru a personaliza iluminarea, a configura GameMode și setările macro și chiar pentru a configura până la trei profiluri care pot fi stocate pe tastatură însăși.

Noul HyperX Alloy Origins 60 va fi disponibil pe 22 februarie pentru 100 USD.

Conceptul de scaun de joc Razer Project Brooklyn

Dintre toate cele 2 de la CES021, a avut-o siguranța pe cele mai interesante cu conceptul de inteligentă RGB și conceptul nebun de scaun de gaming Project Brooklyn. În recenzia noastră despre primul scaun de gaming al lui Razer – Iskur – Editorul executiv Daniel Rubino a remarcat că, deși nu avea Chroma RGB, „ceva îmi spune că compania ar putea avea planuri pentru asta într-o zi."

Acest plan este pentru „Proiectul Brooklyn”, dar este și mult mai mult decât adăugarea luminii. Gândiți-vă la o imersiune completă cu sunet, cablare și un afișaj OLED curbat la 180 de grade de 60 de inchi (și implementabil). Este o evoluție a Simulatorului Eracing de la Razer, dezvăluit anul trecut la CES. Este vorba despre construirea unui scaun de gaming „normal” cu funcționalitatea adăugată a unui ecran OLED gigant care poate fi instalat.

Dar asta nu este tot; Razer vrea să includă feed-back forțat (gândiți-vă la Razer HyperSense), cotier 4D și gestionarea inteligentă a cablurilor pentru a crea scaunul de gaming perfect. Din nefericire, nu există nicio ETA privind momentul în care va fi expediat un astfel de scaun de la Razer.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here