5 motive pentru care ar trebui să rulați sau să scanați antivirus cel puțin o dată pe săptămână

Te-ai întrebat vreodată câte ar trebui să rulezi sau să scaneze antivirus pe PC sau Mac? În timp ce toate cele mai bune software-uri antivirus vor utiliza un scaner în timp real care urmărește tot ceea ce faceți să descărcați, este, de asemenea, o idee bună să rulați ocazional software-ul antivirus în mod regulat și manual.

Gândiți-vă la asta ca la îndeplinirea treburilor casnice, cum ar fi curățarea sau aranjarea. Este esențial să fiți la curent cu aceste lucruri, așa că este inteligent o durată de întreținere a computerului, prin care să rulați software-ul antivirus cel puțin o dată pe programul bine pentru a verifica totul merge. Vrei să afli mai multe despre acest lucru atât de util să faci? Citiți mai departe în timp ce vă explicăm principalele motive pentru care este sau mișcare înțeleaptă să rulați software-ul antivirus cel puțin o dată de săptămână.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Liniște sufletească

Uite, vom egala cu tine. De multe ori, software-ul antivirus ar trebui să fie bine pentru a rula în fundal și pentru a-și face treaba. Cu toate acestea, la fel cum ar trebui să verificați în mod regulat cum funcționează mașina dvs. înainte de o călătorie mare, pur și simplu nu merită riscul să vă ignorați software-ul antivirus.

Rulându-se manual o dată pe săptămână, poate fi sigur că totul funcționează fără probleme și ai făcut tot posibilul pentru a-ți păstra datele în siguranță. Având în vedere că sunt necesare doar câteva clicuri ale mouse-ului, de a nu face asta pentru a fi sigur?

planifica o scanare completă

Software-ul antivirus oferă de obicei două tipuri de scanări. Există scanarea rapidă care analizează rapid elementele esențiale ale computerului dvs., verificând orice lucru evident care este greșit. Apoi, există scanarea profundă sau completă care verifică în detaliu sistemul dvs. Gândește-te la asta ca la diferența dintre o curățare a bucătăriilor tale și o curățare profundă pe care ar trebui să faci din când în când.

O scanare completă pune o sarcină grea pe computer. Acesta nu este un lucru rău, deoarece computerul dvs. poate face față, dar este posibil să nu fie foarte dornic să facă mai multe sarcini în același timp. Dacă alocați ceva timp pentru aceasta, puteți lăsa computerul să ruleze doar scanarea profundă, știind că este mult mai anunțat decât scanarea rapidă obișnuită care tinde să aibă loc zilnic.

dacă există fișiere latente

Software-ul antivirus se actualizează în mod regulat prin fișiere de definiție care urmăresc cele mai recente programe malware și viruși. Cu toate acestea, nu este posibil ca un virus sau un malware inactiv să pândească pe hard diskul computerului dvs. neactivat și nedetectat din cauza unei scanări anterioare care nu a detectat problemă. Unele program malware pot fi descărcate, dar nu executate, ceea ce înseamnă că este un fel de inofensiv, dar este încă acolo ca o potențială amenințare dacă nu te gândești și nu apeși butonul de deschidere într-o zi.

Dacă utilizați în mod regulat sau scanare manuală pentru a afla ce se întâmplă, veți fi mereu la curent cu cele mai recente actualizări ale fișierelor de definiție. Este o excelentă de a fi foarte sigur și în siguranță cu datele dvs.

torii de software antivirus îl recomandă Dezvoltare

Ok, deci știm că producătorii de software antivirus sunt dornici ca tu să folosești produsul lor, dar știu și că scanerele lor în timp real funcționează foarte bine. Cu toate acestea, pentru a recomanda să programați sau să scanați regulat cel puțin în fiecare săptămână. Este doar o practică bună să fii mereu atent la ceea ce se întâmplă. Nicio așa nu este perfectă, așa că este simplu să urmați instrucțiunile dezvoltatorului și să efectuați în mod regulat sau scanare. Ați plătit pentru software până la urmă. Vrei să funcționeze, corect?

Utilizatorii obișnuiți de internet pot întâlni fișiere mai suspecte

Nu judecăm unde navigați sau ce descărcați, dar dacă știți că descărcați mai multe fișiere decât utilizatorul obișnuit în fiecare săptămână, este un motiv întemeiat că ar trebui să vă scanați și computerul. mai regulat. Datorită acelor actualizări ale definițiilor menționate mai sus, veți că sunteți mereu la curent cu lucrurile. Pur și simplu funcționează ca o copie de rezervă excelentă pentru scanerul obișnuit în timp real, care ar trebui să țină cont oricum cu ce ai de-a face. Exclude alte probleme.

PC-ul tău pare puțin lent în comparație cu de obicei?? Ar putea fi o idee bună să rulați sau să scanați antivirus. Veți exclude dacă un virus sau un program malware vă încetinește sistemul și cauzează probleme. Este posibil ca un alt motiv să cauzeze încetinirea, dar cea mai bună modalitate de a remedia o problemă este să restrângeți opțiunile.

Executând o scanare antivirus și învățând că este clar, puteți concentra asupra altor modalități de a accelera computerul, cum ar fi dezinstalarea software-ului inutil sau identificarea dacă problema se află într-o anumită sarcină pe care să încercați să o finalizați.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here