2021 a fost dominat de hackeri ruși, spune Microsoft,

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft a lansat Microsoft Digital Defense Report pentru 2021.
  • Acesta dezvăluie statistici și detalii despre activitățile Rusiei, Coreei de Nord, Chinei și altele.
  • Unul dintre principalele dezvăluiri ale raportului a fost că Rusia a fost responsabilă pentru 58% din toate atacurile cibernetice din 2021 monitorizate de Microsoft.

Multe țări s-au confruntat cu criminalitatea cibernetică pe anului 2021. Aceste entități includ Coreea de Nord, China și Iran, precum și Coreea de Sud, Vietnam și Turcia. Dar niciunul nu a reușit să depășească Rusia, care a condus grupul fiind responsabil pentru 58% din toată activitatea de atac cibernetic monitorizat de Microsoft până în octombrie 2021.

Unul dintre cele mai remarcabile atacuri ale Rusiei a fost fiasco-ul SolarWinds, care a distrus o mare parte din ciclul de stiri de la inceputul anului 2021. Atacul a vizat totul de la U.S. companiile către S.U.S. guvernului însuși, obținând accesul hackerilor ruși la cantități mari de date private.

Totuși, alte țări au avut momente importante. Hackerii chinezi, supranumiți de Microsoft drept Hafnium, și-au pus amprenta pe titluri după ce s-au infiltrat în serverele MS Exchange și au furat date ale numeroaselor organizații, provocând din nou U.S. Guvernul trebuie să emită îndrumări, deoarece a devenit parte a jafului cibernetic. Rapoartele ulterioare au indicat că puteau activitățile Chinei ar fi fi parte dintr-un efort mai mare de a alimenta inteligența proiectelor sale de IA.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sursa: Microsoft

Raportul Microsoft acoperă o mare varietate de subiecte legate de atacurile cibernetice, de la numele de cod pe care compania le folosește pentru atacatorii pe care îi monitorizează, până la industriile cele mai afectate. De asemenea, oferă informații despre tipurile particulare de activități care au avut loc, o parte a raportului evidențiind creșterea sectorului ransomware.

Pentru a face o idee despre cât de gravă a devenit o problemă ransomware, U.S. guvernul s-a angajat recent să aplice sancțiuni asupra anumitor fațete ale criptomonedei într-un efort de a deraia eforturile actuale și viitoare de ransomware.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here