2020 a fost anul în care jocurile mici au condus lumea

Sursa: Windows Central / Zackery Cuevas

Jocurile uriașe, AAA, au dominat din nou titlurile în 2020, chiar dacă nu a fost întotdeauna pentru cel mai bun bun. Are sens, deoarece acestea sunt titlurile care domină conversația în industria jocurilor de noroc. Sunt cele mai mari, cele mai strălucitoare și cele mai scumpe și indiferent dacă nu place sau nu, ei orientează tendințele.

Cu toate acestea, 2020 a fost puțin diferit. Sigur că jocuri precum The Last of Us Part 2 au câștigat toate categoriile la The Game Awards și Cyberpunk 2077 au doborât înregistrări de precomandă, dar conversații reale în domeniul jocurilor din acest an au implicat titluri mai mici. O mare parte dintre marile succes din acest an au implicat jocuri care aparent au apariția de nicăieri sau au fost de obicei mai mult pentru publicul de nișă, iar marea lor succes se reduce la pandemie. Cu oamenii prinși în interior (în cea mai mare parte), mulți căutau jocuri pentru divertisment și socializare, iar jocurile ofereau un drum pentru oamenii care se îngrijesc să se distreze cu prietenii și familia de la distanță.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

De exemplu, Jackbox Games, care face pachetele Jackbox Party Packs de jocuri de petrecere, a înregistrat o creștere uriașă a traficului pe serverele sale aproape imediat după ce oamenii au început să stea acasă. Compania, care este formată doar dintr-o echipă de 40 de persoane, a văzut traficul lovit și depășind zilele de vârf.

"Jocurile noastre sunt concepute pentru a juca împreună în aceeași cameră, jucându-se pe o ecran mare, toată lumea scoate telefoanele și se joacă. Ceea ce am văzut de când suntem în această carantină este că fiecare zi este despre [nivelul traficului de Ziua Recunoștinței - este de fapt mai mare decât Ziua Recunoștinței acum - și fiecare weekend este la fel de mare sau mai mare decât Nou Ajunul Anului, care este de obicei cea mai mare noapte a anului pentru noi”, a declarat CEO-ul Mike Bilder pentru Gamasutra la începutul acestui an.

Sursa: Android CentralThings de vin puțin sălbatici în timpul jocurilor Jackbox de la Android Central.

Există unele bariere în calea jocului Jackbox online, deoarece a fost creat pentru a fi redată pe un singur televizor, dar proliferarea programelor precum Zoom a ajutat la depășirea acestui obstacol. Jackbox chiar s-a aplecat în acest sens, postând instrucțiuni despre cum să utilizați programele de conferințe video pe site-ul său. Dacă ai avea în grup pe cineva puțin experimentat în tehnologie, ai putea să-ți dai seama cum să joci. Cunosc multe locuri în care o noapte Jackbox a devenit pilonul principal în timpul pandemiei. S-a întâmplat chiar și aici la Android Central de câteva ori.

Cu toate acestea, alte jocuri multiplayer, cum ar fi Among Us, nu aveau nevoie de oameni pentru a învăța acest lucru suplimentar. Jocul pentru mobil-to-play din 2018 a devenit un uriaș în timpul verii de succes gratuit în parte Twitch. A devenit un succes crossover în altă parte datorită accesului la barierei sale scăzute și a gameplay-ului ușor de înțeles.

Toată lumea a jucat o versiune de Mafia sau Werewolf la o petrecere, iar Among Us valorifică acest lucru fiind practic Mafia în spațiu. Tu și grupul tău sunteți pe o navă spațială și trebuie să reușiți la o varietate de sarcini, în același timp trebuie să fie cu un impostor, care să meargă în jur, să sabotând navă și să omoare echipajul. Deoarece toată lumea înțelege conceptul, este ușor să accesați, dar hărțile multiple, diferitele minijocuri și potențiala strategie înseamnă că este dificil de stăpânit. În plus, a fost disponibil pentru mobil și PC cu capabilități multiplatformă. Indiferent cum ai jucat, pot juca online. Acum este disponibil pe Nintendo Switch, făcându-și raza și mai largă.

Sursa: Windows Central

Alte jocuri care ar fi fost luate în considerare pentru publicul de nișă înainte de pandemie au decolat și ele. Probabil că cel mai mare joc din acest an a fost Animal Crossing: New Horizons. Nu este un "joc mic" ca celelalte de aici, dar a avut un public consacrat și un cult. Jocurile de strategie și simulare pot fi succes uriașe (uitați-la Stardew Valley sau Harvest Moon), dar nu au atractiv ca și alte genuri. Cu toate acestea, cuvântul în gura și scăderea practic de îndată ce comenzile de ședere acasă au intrat în vigoare au făcut-o o cerere obligatorie nu doar pentru fanii jocurilor de noroc, ci și pentru cei care să caute ceva confortabil, vesel și luminos pentru a le distrage atenția. Oamenii pe care îi știam, care nu au jucat niciodată jocuri, au căutat un Nintendo Switch pentru a putea juca Animal Crossing - ceea ce, desigur, s-a dovedit a fi dificil, deoarece consolele Switch au fost greu de găsit luni după martie.

Oamenii pe care îi cunoșteam, care nu au jucat niciodată jocuri, au căutat un Nintendo Switch pentru a putea juca Animal Crossing.

Animal Crossing a legat, de asemenea, unele dintre elementele sociale pe care oamenii le îngrijesc. Posibilitatea de a vizita insulele jucătorilor a permis interacțiunea de bază, dar unii au mers cu ea. De exemplu, de ziua mea, prietenii mei au sărit pe insula unei persoane, au creat câteva elemente „la mulți ani” și mi-au aruncat cadouri pentru insula mea. Alții au postat imagini pe rețelele de socializare care arată logodne și chiar nunți organizate în Animal Crossing.

Atât Switch, cât și Animal Crossing au fost aproape complet responsabil pentru succesul uriaș al Nintendo în 2020. Animal Crossing: New Horizons a vândut peste 22 de milioane de exemplare, conform rezultatelor primului trimestru, ceea ce a făcut al doilea cel mai vândut joc Switch din toate timpurile. A fost jucat pe peste 50% din toate sistemele Switch din aprilie până în iunie.

Fall Guys a fost încă un alt titlu de nișă, care s-a descurcat mult mai bine decât au planificat dezvoltatorii sau jucătorii, în parte datorită faptului că a fost gratuit pe PS Plus când a fost lansat în august. Este un joc Battle Royale în care boabele multicolore se întrec prin diferite curse cu obstacole, ceea ce îl face ușor de înțeles și dificil de stăpânit. În primele 24 de ore, jocul a avut 1.5 milioane de jucători și serverele s-au supraîncărcat, făcând dificilă intrarea într-o rundă. La mai puțin de o lună mai târziu, PlayStation a anunțat că a devenit cel mai descărcat joc PS Plus din toate timpurile.

Sursa: Jocuri cinetice

În cele din urmă, nicio prezentare a anului 2020 nu ar fi completă fără cel mai mare succes al jocurilor din 2020: Phasmophobia. joc de vânătoare de fantome este cu adevărat independent - având un singur dezvoltator fără a pregăti acest lucru formal sau experiență de dezvoltare și având acces timpuriu - și nu ar fi ceea ce ar fi de obicei în topul topurilor Steam. Cu toate acestea, după ce a devenit popular pe Twitch în octombrie, datorită câtorva streamere foarte populare, a devenit unul dintre cele mai vândute jocuri de pe platforma PC timp de mai multe săptămâni la rând. La momentul scrierii acestui articol, este încă al treilea în topuri, după Cyberpunk 2077 și Counter-Strike: Global Offensive.

Cred că lumea va face întotdeauna jocuri multiplayer, în special cele care sunt ușor de luat și de jucat.

Phasmophobia merge departe doar pe baza premisei sale. Este un simulator de vânătoare de fantome în care echipe de patru intră în diferite locații bântuite și investighează, fie fiind nevoite să exorcizeze o fantomă, fie doar descoperind detaliile din jurul unei băntuiri. Prezentarea jocului este aspră și există o mulțime de erori cu care trebuie să luptăm, dar jocul de bază nu seamănă cu nimic de pe piață. În plus, este terifiant. Este un joc creat pentru sărituri și streaming, deoarece fiecare rundă este diferită și fantomele pot apărea oricând. De asemenea, folosesc câteva tehnologii unice, inclusiv microfoanele jucătorilor, pe care puține jocuri le folosesc, dar multe ar trebui să le folosească.

Urmează multe dintre tendințele pe care le-am discutat deja - este un joc multiplayer, este ușor de accesat, dar dificil de stăpânit și are un preț scăzut de intrare (costă doar 13 USD și poți juca-l practic pe orice PC) - dar este, de asemenea, doar un joc unic care trage de nișă.

„Cred că toată lumea este mereu în căutarea jocurilor multiplayer bazate pe distracția cu prietenii, mai degrabă decât să concureze cu alți jucători, indiferent dacă provine de la o echipă de dezvoltare cunoscută sau nu”, a spus dezvoltatorul Dknighter pentru IGN.

Nu este clar dacă această tendință va continua în 2021, mai ales dacă lumea revine la semi-normalitate. Cu toate acestea, cred că lumea va face întotdeauna jocuri multiplayer, în special cele care sunt ușor de luat și de jucat. Am jucat toate aceste jocuri anul acesta și majoritatea mi-au oferit o modalitate de a interacționa cu prietenii care se află în ceaaltă parte a țării. Locuiesc în California, dar cea mai mare parte a familiilor și a cercului meu social trăiesc pe Coasta de Est. Am avut petrecerea mea de naștere în Animal Crossing, am țipat cu prietenii în Phasmophobia și, de asemenea, am învățat lucruri noi despre prietenii de lungă durată din Among Us (nu întotdeauna bine). În alte părți ale internetului, mi-am continuat viața socială datorită jocurilor. Am jucat o campanie Dungeons & Dragons în Roll20 cu prieteni în diferite fusuri orare. Partenerul meu a reușit să-și păstreze obiceiul de joc de masă X-Wing jucându-se cu oameni din toată lumea în Tabletop Simulator.

Jocurile nu pot înlocui niciodată cu adevărată interacțiune socială în persoană. Dar când oferă o alternativă viabilă în mijlocul unei crize, este ușor de înțeles de ce nu au devenit titlurile în mintea tuturor.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here