19 termeni antivirus obișnuiți explicați

Internetul are atât de multe utilizări diferite, fie că este pentru muncă sau pentru a juca. Dar poate fi și periculos, criminalii cibernetici cautând în mod constant să lanseze atacuri asupra victimelor nebănuitoare.

Pentru a vă proteja de amenințările online tot mai mari, descărcarea uneia dintre cele mai bune programe antivirus are o serie de beneficii. Cu toate acestea, dacă ați cercetat cum funcționează acest software și tipul de amenințări pe care le va atenua, este posibil să fiți văzut că aici există o mulțime de jargon confuz. Vă explicăm cei mai comuni termeni antivirus.

Cei mai buni termeni antivirus de știut

 • Adware
 • Antivirus
 • Lista neagră
 • DDOS
 • Criptare
 • Firewall
 • Adresa IP
 • Programe malware
 • phishing
 • Servere proxy
 • Ransomware
 • Router
 • Spyware
 • troian
 • Lista albă
 • Viruși
 • VPN
 • Viermi
 • Ziua Zero

Să aruncăm o privire directă și să aruncăm o privire la toți termenii antivirus de top pentru a nu asigura că știți ce este totul.

Adware

Adware este un tip de software care este folosit pentru afișarea de reclame pe site-uri web, browsere web, motoare de căutare, aplicații gratuite și chiar pe dispozitivele oamenilor. Adesea, adware-ul constă în ferestre pop-up și alte forme intruzive de publicitate. În general, aceste reclame nu sunt dorite de utilizatori și pot duce la probleme precum performanța întârziată.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Antivirus

Termenul antivirus Este utilizat atunci când descrie un tip de aplicație software care identifică și atenuează o serie de amenințări online prin scanarea fișierelor și aplicațiile de pe computer. Acesta este ceva pe care îl adăugați după cumpărare și există o varietate de opțiuni plătite și gratuite, fiecare cu un beneficiu unic.

Lista neagră

Cu lista neagră instrument, puteți enumera diferite site-uri web și adrese IP pe care puteți să le blocați pe un dispozitiv sau rețea. De obicei, acestea sunt folosite ca măsură de siguranță pe internet de către părinți pentru a se căpăta lor nu pot accesa conținut pentru adulți (de exemplu.g. site-uri de pornografie și jocuri de noroc) online.

Atac distribuit de refuzare a serviciului

A Atacul Distributed Denial of Service (DDoS) este atunci când cineva vizează un anumit server cu o abundență de trafic de intrare. Ideea este să împingeți limita de resurse la maximum și să ajungeți cu site-ul offline. În timp ce acest lucru se întâmplă, este extrem de greu să accesezi site-uri web și servicii bazate pe internet până când nu este rezolvată.

Criptare

Criptare este utilizat pentru a proteja datele sensibile, cum ar fi mesajele, parolele, informațiile despre cardul de credit și tranzacțiile online. Funcționează prin transformarea textului simplu în numere indescifrabile. Pentru ca aceste date fie apoi citite, este necesar să o cheie de descriere.

Firewall

Firewall-uri sunt un mecanism de securitate care analizează tot traficul care intra și iese dintr-o rețea. Procedând astfel, firewall-urile pot împiedica intrușii să încalce securitatea rețelei și, ulterior, să intre în dispozitivul dvs. Sunt o parte de bază a securității cibernetice și protejează utilizatorii de toate tipurile de atacuri cibernetice.

adresa IP

O adresă de protocol de internet este fiecare dispozitiv care este conectat la internet. În esență, servește ca un identificator pentru dispozitivele conectate, fie că este vorba de un computer, tabletă, smartphone, router sau smart TV și este, de asemenea, utiliza pentru a localiza locul în care este utilizat un produs electronic.

Programe malware

Programe malware este în esență un software rău intenționat care a fost conceput de un actor de amenințare cu scopul exclusiv de a sparge sau de a provoca daune dispozitivului unei ținte. Adesea, victima nu va da seama că a fost vizată de malware. Alte amenințări de securitate cibernetică, cum ar fi virușii, viermii, troienii și programele spion sunt toate formele de malware, dar au scopuri și capacități diferite.

phishing

Atacurile de phishing sunt atunci când un criminal cibernetic trimite un e-mail, un mesaj sau un apel rău intenționat și le cere utilizatorilor să furnizeze informații personale, inclusiv data de conectare și informații despre cardul de credit. Escrocii care conduc aceste atacuri spun adesea victimelor că iau legătura cu o companie legitimă, cum ar fi o bancă sau un lanț de retail.

Servere proxy

Servere proxy îndeplinește rolul de mediator între utilizatorii de internet și site-uri web. Acestea permit utilizatorilor să acceseze site-uri web și servicii online printr-o adresă IP diferită. Acest lucru le permite oamenilor să ocolească restricțiile geografice și să-și ascundă identitatea, deși proxy-urile nu criptează traficul dvs. de internet așa cum o face un VPN.

Ransomware

Ransomware este o formă de infracțiune cibernetică prin care un hacker obține acces la un dispozitiv, fură sau criptează date și amenință că va șterge sau scurge aceste date online, dacă nu se plătește sau taxă de răscumpărare. Unii actori de amenințări pot oferi acces la o cheie de criptare dacă victima este de acord să plătească sau să răscumpăre.

Router

A router este o piesă hardware pentru conectarea dispozitivelor (computer, tablete, smartphone-uri etc.) la internet, permițându-vă să navigați pe web. Dacă vă puteți rezerva un pachet de bandă largă, vi se va furniza un router de furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP).

Spyware

Spyware, care este, de, o formă de malware, le permite infractorilor cibernetici să colecteze date sensibile, cum ar fi toate activitățile pe care o persoană sau companie le desfășoară online, informații despre cardul de credit și autentificarea contului. Făptuitorii pot folosi aceste informații pentru a fura identități oamenilor, a lansa noi atacuri sau a vinde date agenției de publicitate, fără ca victimele să știe să-și dea permisiunea.

troian

troieni, un subset de programe malware, mascadate ca site-uri web și aplicații legitime care pot păcăli utilizatorii să furnizeze informații personale, cum ar fi numere de autentificare și numere de card de credit. De asemenea, permit hackerilor să desfășoare alte activități rău intenționate, cum ar fi găsitrea de acces de la distanță la computerele infectate, spionarea utilizatorilor și trimiterea de mesaje text. Oamenii pot fi afectați de un troian făcând clic pe linkurile din e-mailurile de phishing sau descarcând software rău intenționat.

Lista albă

Opusul unei liste negre este a lista albă. În timp ce o listă neagră le permite utilizatorilor să blocheze anumite site-uri web și să aplice, o listă albă le permite să aprobe adrese URL, astfel încât să poată fi accesat pe un dispozitiv sau rețea.

Viruși

Viruși sunt o formă de malware care se auto-replica cu scopul de a infecta un întreg dispozitiv. Poate provoca daune extinse computerului victimei, atât la nivel de sistem de operare, cât și la nivelul de aplicare. Dispozitivele pot fi infectate cu un virus atunci când un utilizator face clic pe un link rău intenționat dintr-un e-mail, deschide un document rău intenționat sau descarcă o aplicație rău intenționată. De obicei, puteți spune dacă ați fost victima unui virus dacă dispozitivul dvs. devine brusc lent sau efectuează acțiuni aleatorii.

VPN

A Rețea privată virtuală (VPN) este un program care creează o rețea securizată, care permite utilizatorilor să navigheze pe internet în mod anonim. Descărcând una dintre cele mai bune aplicații VPN pe dispozitivul dvs., puteți conecta la serverul din întreaga lume pentru a vă ascunde adresa IP, a ocoli restricții geografice și pentru a vă asigura securitatea online.

Viermi

Viermi sunt un alt tip de software rău intenționat și, ca și virușii, sunt, de asemenea, capabili să se auto-replica. De obicei, se răspândesc în rețele pentru a infecta diferite computere și pentru a crea o ușă în spate pentru criminalii cibernetici. Un vierme folosește adesea defectele de securitate ale dispozitivelor de calcul. Victimele unui vierme informatic pot experimenta viteze mai mici ale internetului.

Zi zero

A zi zero este o defecțiune de securitate a unui program care nu a fost descoperit și rezolvat de către un producător prin-o actualizare de software. Hackerii le exploatează adesea pentru a încălca dispozitivele vulnerabile. Când un hacker exploatează o vulnerabilitate zero-day, aceasta se numește atac zero-day.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here