Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): actualizarea necesară a Apple

Acesta este noul MacBook Pro de 13 inchi de la Apple. Versiunea superioară. Există de fapt două noi MacBook Pro de 13 inchi și, deși ar putea părea confuz, nu este cu adevărat nimic nou. Tindem doar să uităm că Apple a avut pe piață atât modele inferioare, cât și modele superioare

practica dintotdeauna.

Anul acesta, aceste modele includ:

?‍♀️- Un nou, low-end cu două porturi low-end, care este aproape vechiul de 13 inchi, dar cu noua Magic Keyboard și spațiul de stocare dublu pentru preț și;

?‍♂️- Un nou, high-end cu patru porturi, care are acea Magic Keyboard, spațiu de stocare dublu pentru preț, dar și specificații mai noi și, opțional, mult mai mari.

Sunt Rene Ritchie și asta

Acest MacBook Pro Review de 13 inchi. încă 2020.

MacBook Pro de 13 inchi (2020)

Concluzie: Actualizarea MacBook Pro de 13 inchi care era necesară pentru 2020 este mai rapidă, are o grafică mai bună și, în sfârșit, aduce înapoi tastatura cu comutator foarfecă, care este atât de iubită.

  • De la 1299 USD la Apple

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): Design

Sursa: Rene Ritchie

Foarte, foarte puține s-au schimbat cu designul MacBook Pro de la ultima reproiectare mare din 2016. Acesta este aproape exact șasiu ca înainte, doar puțin mai gros și vine în exact aceleași finisaje: argintiu și gri spațial. Da, dacă vrei aur, trebuie să mergi cu MacBook Air.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Care, apropo, are exact aceeași lățime și adâncime ca și pro acum. Este doar mai subțire la mai subțire, dar și mai groasă la desiș. În formă de pană mai mult decât cutie. Și, Pro este, de asemenea, aproximativ 0.3 lbs. mai grele.

Deci, dacă intenționați să călătoriți mult - știi, poate încă o zi, Aerul va fi puțin mai ușor pentru tine. Dacă nu, Pro va avea un pic mai mult spațiu pentru performanță.

Revizuesc noul MacBook Pro de 13 inchi de gamă superioară, care are 4 USB-C 3.Viteză 1 Gen 2, porturi Thunderbolt 3, pe care le preferă cu mult de cele două porturi Pro și Air din câteva motive:

  1. În primul rând, când fac lucruri precum noul meu podcast, MacBreak Weekly, Talk Show, VypDrive - practic orice lucru cu mai multe persoane și/sau streaming, trebuie să conectez alimentare, sau interfață audio, sau cameră web adecvată și ethernet. Și asta înseamnă o mulțime de premii.
  2. În al doilea rând, este singura modalitate de a obține porturi pe ambele părți ale MacBook Pro, ceea ce este mult mai convenabil pentru lumea reală, unde mufele reale pot fi pe ambele părți.

Așadar, oricât de mult Apple dorește să păstreze unul dintre profesioniștii de gamă inferioară, pentru mine trebuie doar să ai sau gamă completă de porturi pentru a fi cu adevărat un profesionist.

Mi-a plăcut aspectul de când strămoșul lui, Titanium MacBook a ieșit mai întâi din laboratoare și pe rafturi.

Pe lângă asta, încă îmi place acest design. Mi-a plăcut aspectul de când strămoșul lui, MacBook-ul Titanium a ieșit mai întâi din laboratoare și pe rafturi și mi-a plăcut senzația de când a fost livrat primul model unibody din aluminiu.

Calitatea construcției este atât de bună, Doamne, copiii folosesc vechiul meu MacBook Pro din 2009 și este încă solid.

Și asta, pentru mine, oferă o tonă de valoare.

Acum, nu mă înțelege greșit. Aștept cu nerăbdare următorul design nou al șasiului. Are doar o bară foarte înaltă de șters.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): audio și video

Difuzoarele de pe ambele părți sunt bune, dacă nu MacBook de 16 inchi grozav - acelea sună practic ca și cum Apple a băgat un HomePod în șasiu.

Difuzole de 13 în încă o gamă dinamică mai mare și, datorită macOS Catalina, audio spațial și Dolby Atmos, așa că atunci când faceți clic pe un nou trailer de film, mă vă rugăm să continuați și să fiți atent. Doar scena sonoră este în fața mea, nu peste tot în jurul meu, așa cum este cea de 16 inchi.

Mai este un 3.Mufă pentru căști de 5 mm dacă dvs. sau fluxul dvs. de lucru o cere. Și, o matrice cu 3 microfoane. Nu este ceea ce Apple numește „calitate studio” cum ar fi iPad Pro sau MacBook Pro de 16 inchi, dar este totuși bine pentru apeluri de lucru de acasă la scurt timp.

Voi lua o crestătură, voi lua o cupă, voi lua orice este nevoie pentru a obține camere FaceTime de calitate iPad în Mac.

Ceea ce este încă mai mult decât poate spune oricine pentru camera web de 720p. Care este

ok cu iluminare perfectă, dar nu bună și groaznică dacă ești iluminat din spate sau cu iluminare slabă.

În cazul în care camerele foto mai bune trebuie să-și ajute, și să poată face MacBook-urilor nu au nimic de oferit, dar, având în vedere câte bune sunt camerele pentru selfie iPhone, chiar și iPad, aceste camere pur și simplu nu țin pasul.

Din nou, voi face o crestătură, voi lua un denivelare, voi lua orice este nevoie pentru a obține camere FaceTime de calitate iPad în Mac.

Acum, am avut sau eroare ciudată cu sistemul FaceTime de pe unitatea mea de revizuire, așa că va trebui să-mi fac testele, dar este aceeași specificație ca și celelalte MacBook-uri actuale și puteți vedea comparația mea cu cele anterioare. versiuni din videoclip.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): afișaj

Sursa: Rene Ritchie

Panoul din acest nou MacBook Pro este similar cu cel precedent al MacBook Pro. 13.Diagonala de 3 inchi și 500 nits. Este Retina, ceea ce înseamnă că o persoană obișnuită nu ar trebui să poată distinge pixeli individuali la o distanță medie de vizualizare și gamă bogată P3, ceea ce înseamnă că roșurile arată maie și verzile mai adânci. Și True Tone, care permite culorii temperate a afișajului să se adapteze la lumea din jur, astfel încât galben albul să arate mai puțin sau albastru și mai corect alb de hârtie.

Și da, vedejul are 13 inchi, nu 14 inchi. Așadar, Apple nu și-a continuat războiul cu ramele aici, așa cum a făcut-o pe noul MacBook Pro de 16 inchi - păstrând aproape aceeași dimensiune a șasiului, dar împingând ecranul mai departe spre margini.

Mi-aș fi dorit să aibă. Raportul dintre și ramă nu este doar un domeniu în care Apple rămâne în următorul concurență, dimensiunile mai mari ale ecranului au beneficii tangibile pentru utilizatorii profesioniști, care introduc totul, de la cerințele suplimentare de cod până la bucăți suplimentare de paletă, în orice spațiu. pe care îl putem obține.

De asemenea, încă nu este OLED, ceea ce de fapt sunt bine. OLED este încă o tehnologie care arată grozav, cu un negru intens de cerneală și o luminozitate ridicată susținută și de vârf pentru HDR complet și real

dar necesită atenuări și soluții semnificative pentru lucruri cum ar fi schimbarea culorilor în afara axei, burn-in, diminuare, longevitate sub-pixel și multe altele. Și toate acestea par să funcționeze mai pe ecrane de dimensiuni mici pentru telefon și ecrane mari dimensiunea televizorului decât pe ecranul dimensiunii tabletei și laptopului, mai ales când vine vorba de lucruri precum niveluri de luminozitate consistente.

MiniLED și MicroLED ar trebui să ofere tot ce este mai bun din ambele lumi

cel putin pana la urma.

Bănuiesc că o reproiectare este încă pe cale, fie este târziu datorită a tot ceea ce se întâmplă în lume clar acum, fie elementele externe de următoarea generație așteaptă unele componente interne ale următoarei generații pentru a merge cu. lor.

În rest, afișajul arată în continuare grozav și este cu 20% mai strălucitor și oferă o gamă mai largă decât Air, ceea ce este ceva de luat în considerare în mod serios dacă faci multă muncă de imagine de orice fel.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): performanță

În primul rând, nu există WiFi6, pe care mulți oameni, inclusiv eu, sperau să obțină această actualizare, mai ales că iPhone și iPad Pro îl au deja.

Din moment ce niciunul dintre Mac-urile recente nu o face, iar Apple are o istorie de a fi foarte devreme la noile standarde Wi-Fi, bănuiesc că aleg în mod deliberat să-l plaseze pe acesta pe Mac, să rămână cu foarte, foarte matur 802.11ac și apoi reluați cu orice versiune mai bună și mai luminoasă a standardului WiFi, indiferent dacă este WiFi 6e sau 802.11 zile sau

cine știe chiar în acest moment.

În al doilea rând, există încă un co-procesor Apple T2 ARM care merge pe noul MacBooks Pro. Similar cu seria.265 codifică și decodifică, la controlare personalizate pentru diferite alte componente. Adaugă anumite cheltuieli la gama de MacBook, dar îl diferențiază și în ceea ce privește tehnologia și capabilitățile de orice altceva de pe piață. Dacă îți pasă de genul ăsta de chesti arhitecturale, ceea ce fac eu.

Faptul că este același T2 pe care l-am avut de câțiva ani încoace îmi enerv tocilarul interior, deși aștept să vedem doar un T3, bazat pe modelul Bionic mai recent, cu nuclee de motor neural, când Apple este gata să mute Mac- ul în Face ID. Pe care îl legitimez, abia aștept.

În al treilea rând, pentru o lungă perioadă de timp, Apple a păstrat generația anterioară sau versiuni cu specificații mai mici ale Mac-ului pentru a atinge punctele mai mici.

Adevărul este că cele mai recente și mai bune specifice vin cu cele mai recente și mai bune etichete de preț și, în timp ce Apple va mânca o parte din asta la gama superioară, ei fac tot ce pot pentru a păstra modelele entry-level

nivel de intrare. Pentru persoanele care preferă designul Pro sau pur și simplu doresc să modifice brandingul Pro.

Practic, cunosc punctele de preț și fac tot ce pot pentru a atinge acele puncte de preț.

Anul acesta, asta înseamnă păstrarea proceselor Intel de generație a 8-a și a graficii Iris 645 pe modelele de gamă inferioară.

Nu cred că cineva este cu adevărat mulțumit de Intel în acest moment. Cu toții avem vise febrile despre AMD sau chiar cipuri personalizate bazate pe ARM, cum ar fi iPad Pro

Deoarece Intel este atât de în urmă pe foaia lor de parcurs, în mod realist, nu există un decalaj de performanță atât de mare între generația a 8-a și cea de-a 10-a generație, pe cât ar spera oricine. Dar, pentru că Intel continuă să crească prețurile, ceea ce există este un decalaj destul de mare de preț.

Mai ales pentru cipurile de vârf cu toate prioritățile, personalizarea și integrarea pe care Apple le cere.

Este diferența de câteva sute de dolari, dar câteva sute de dolari este, de asemenea, diferența dintre etichetele de preț low-end și cele superioare.

Modelele de ultimă generație, cum ar fi cel pe care îl revizuiesc, vin cu cele mai recente procese Intel de generație a 10-a și nouă grafică Iris Plus.

Acestea oferă mai multe unități de execuție și capacitatea de a face comprimarea fluxului de afișare, dacă vă puteți conecta la Apple6K Pro Display XDR. Știi, așa cum o face cineva.

Nu există nicio opțiune GPU discretă ca pe MacBook Pro de 16 inchi, probabilitatea din cauza dimensiunii și a diferențelor termice, dar mai poate adăuga un eGPU extern thunderbolt dacă posibilitatea sau trebuie.

Deci, cât de bine performează? Cam exact așa cum era de așteptat. Intel este siliciul diferit în aceste zile. Practic, aruncă nuclee la problemele lor și garantează doar frecvențe de bază și de putere mai scăzută, Turbo și rafale scurte de putere mai mare pentru a crea percepția unei viteze mai mari pentru lansările de aplicații, încărcările paginilor web și alte sarcini scurte și solicitate. Apoi coborând din greu pentru o activitate susținută.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Apple promite 10 ore de încărcare de lucru foarte ușoară pe aceste noi MacBooks Pro, ceea ce este puțin mai puțin decât cele 11 ore pe care le îngrijesc pentru MacBook Air.

Dar, profesioniștii folosesc procese mai puternice din seria U, în timp ce Airs folosesc procese mai eficiente din seria Y. Așadar, Apple este la mere?

De asemenea, procesează Apple funcționează la maxim termic, așa că, odată ce va trebui să creșteți, nu numai că să vă răciți sau să vă răciți poala, dar durata de viață a bateriei se va arde mult, va stăpâni mai repede.

Pentru a testa una dintre sarcinile de lucru potențiale mai grele, am importat 5 minute de înregistrări Canon RAW Lite pe 12 biți 4K Final Cut Pro X, aplicat un tabel de căutare sau LUT, am adăugat un grad de culoare de bază și apoi l-am redat pe această mașină. precum și i5 Air și i9 de 16 inchi.

Nimic din toate acestea nu este științific, desigur, deoarece există mult prea multe variabile, dar:

  • I-a 16 inchi mai luat de 10 minute.

  • Acest 13-inch a durat puțin peste 16 minute.

  • Air a luat aproape 50 de minute.

Da, nu este deloc o sarcină de lucru realistă pentru Air, dar poți vedea cum se desfășoară toate.

Așadar, ca de obicei, modelul Pro de 13 inchi, în special la nivelul superior, se referă la alegerea cât mai multă portabilitate pe care o puteți obține, păstrând cât mai multă performanță posibil.

Totuși, nu cred că nimeni este cu adevărat mulțumit de Intel în acest moment. Cu toții avem vise febrile despre AMD sau chiar cipuri personalizate bazate pe ARM, precum iPad Pro

durează o jumătate de deceniu.

Bănuiesc că Apple nu va alege niciodată furnizorii de siliciu an de an, generație cu generație. AMD ar trebui să depășească Intel, chiar și pe laptopuri, timp de câțiva ani, și să-i zdrobească pe foaia de parcurs, înainte ca Apple să renunțe la beneficiile de preț, personalizare și integrare ale relației cu un singur furnizor.

Și, dacă vorbim cu mai mulți ani înainte de a exista chiar o tranziție, se pare din ce în ce mai probabil să fim deja în mijlocul unei tranziții personalizate de siliciu Apple oricum oricum.

Și, pentru câți mai mulți primitori care le-ar plăcea să treacă peste asta, vor fi atât de mulți, dacă nu mai mulți, care vor dori să continue să cumpere Intel - diavolul siliciu pe care îl cunosc - până ce vă va dovedi. următoarea în sine pentru aceeași durată de câțiva ani mai întâi.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): Stocare și memorie

Cheia strategii de actualizare a Apple în gama medie, de mult timp, vă oferă mai mult profit pentru banii dvs. La capătul inferior, prețul va scădea mai agresiv. De exemplu, pentru a recupera Air sub 1000 USD. La gama superioară, ei vor adăuga ocazional noi tehnologii care pot chiar crește prețul pentru o perioadă.

În intervalul mediu, totuși, este ceea ce ai plătit ieri, doar că mai bine. Și asta este absolut adevărat pentru noul MacBook Pro de 13 inchi.

Acum, începeți cu spațiu de stocare dublu, un SSD de 256 GB la nivelul de intrare, dar îl puteți împinge până la 2TB.

La gama superioară, începeți cu 512 GB, dar îl puteți împinge până la 4TB. Nu este la fel de mult ca noua opțiune de 8 GB pe 16 inchi, dar este mult mai bună decât înainte.

Mai ales în zilele noastre, când este în sfârșit suficient de accesibil, pentru a avea spațiu suficient de stocare, pentru a păstra mai multe câteva proiecte mari de aplicație Pro pe unitatea dvs. internă, astfel încât să puteți deplasa cu o grămadă de SSD-uri și dongle pentru carduri atârnând în jurul tău.

Cred că punctul ideal pentru majoritatea oamenilor este probabil în jur de 1 TB, dacă faci multă muncă video, este grozav că poate merge mai sus.

Mai ales că acestea sunt SSD-urile tipice, de performanță ultra-înaltă, pe care Apple le folosește de ceva vreme, cele care sunt suficient de rapid pentru a face ca să schimbe aproape RAM. Aproape.

Opțiunile de memorie low-end încă încep de la 8 GB și pot ajunge la 16 GB, deoarece aceasta este încă limitată pentru memoria de consum redus pentru cipurile Intel din a 8-a generație.

Gama superioară începe de la 16 GB acum și poate ajunge la 32 GB, deoarece acest lucru este posibil cu nu cipuri Intel din a 10-a generație. La naiba, cel de 16 inchi poate ajunge chiar și la 64 GB acum.

Cred că 16 GB este bun pentru majoritatea oamenilor, cu excepția cazului în care știi că vei face ceva precum rularea unei grămadă de mașini virtuale sau simulatoare sau alte sarcini care necesită multă memorie.

Amințiți-vă, acesta este Baby Pro. Mai există 16-inch dacă vrei sau ai nevoie de mai mult.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): tastatură

Sursa: Rene Ritchie

De ceva vreme, de când Apple a introduce noua tastatură magică cu comutator de foarfece pe MacBook Pro de 16 inchi, oameni ca mine au așteptat, judecă Judy, stilul de atingere a ceasului, ca ea să se răspândească ca meme în Apple. Gama de MacBook.

Și, cu acest MacBook Pro de 13 inchi, în sfârșit are. Eșecul lui Butterfly este acum complet, iar viitorul Magic Keyboard este pe deplin operațional, pentru a amesteca total metaforele mele Star Wars.

Știu că unii oameni încă preferă întrerupătoarele cu foarfece mai vechi, mai strânse, de la ought 15 și mai devreme, iar alții încă preferă stabilitatea comutatoarelor fluture, dar pentru mine, aceste noi tastaturi magice sunt într-adevăr cele mai bune din ambele lumi de gustaturi.

Au o călătorie puțin mai mare cu prețul unei grosimi mai mari, ceea ce este în regulă, și mențin o mare parte a stabilității și a cheltuielilor unora dintre clicuri.

Are, de asemenea, o tastă de evacuare adecvată, care va încânta dezvoltatorii și tradiționaliștii de pretutindeni, și un set adecvat de taste săgeți în T inversat, care vor încânta dactilografii sau, practic, pe oricine care tastează.

Poate că este timpul să faceți all-in pentru a face Touch Bar mai bună și mai omniprezentă sau doar să vă ieșiți și să le dați oamenilor să-și aleagă tasta funcțională și media.

De asemenea, are încă Touch Bar între gust de evacuare și butonul de pornire activat pentru Touch ID, formând cea mai mare parte a rândului de sus.

Știu că unii oameni îl urăsc și ar prefera să aibă funcții tradiționale și taste media acolo. Nu mă deranjează în teorie, îmi place chiar și pentru a cumpăra rapid pe care le expune și ușurința de a curăța între atingerile browserului și prin cronologie pe care o permite. Dar are 4 ani și Apple nu l-a extins la niciun alt Mac, inclusiv iMac Pro sau noul Mac Pro și nu a evoluat tehnologia într-un mod semnificativ, în special pentru interesele mele, nu a adăugat nimic prin haptic.

Și niciodată nu vreau să fiu pus în situația de a mă întreba dacă investesc într-o funcție mai mult decât este compania care a creat-o.

Așadar, poate că este timpul să faceți all-in pentru a face Touch Bar mai bună și mai omniprezentă, sau doar să ieșiți și să le dați oamenilor înapoi gustul funcțional și media. Spune-mi pe care o preferi în comentarii.

Iată cum sună versiunea de 13 inchi alături de testul mai masiv de clac al tastaturii pe care l-am făcut acum câteva săptămâni.

Cunosc o mulțime de oameni, da, inclusiv eu, se plâng de lipsa unui afișaj integrat și a altor actualizări mai substanțiale de date acestea, dar cei mai mulți dintre noi suntem și aceiași oameni care până acum nu spuneau, vă rog, din dragoste. dintre toate lucrurile sfinte, doar împinge acea nouă tastatură peste linie.

Și asta ne oferă exact asta, plus doar puțin mai mult.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): preț

Noul MacBook Pro de 13 inchi de gamă joasă pornește de la 1299 USD.S. pe partea de jos. Asta este pentru modelul cu 2 porturi, a 8-a generație, care poate fi opțional la comandă până la 2.499 USD.S.

Pentru asta, obțineți aproape MacBook Pro anterior cu spațiu de stocare dublu și tastatură magică.

Și, asta este pentru oricine ar putea, altfel, să opteze pentru un MacBook Air, dar fie dorește designul pro, marca Pro, fie face ceva de genul fotografiei care va beneficia de afișajul pro mai luminos și mai larg.

Noul high end începe de la 1.799 USD.S. Asta pentru modelul cu 4 porturi, a 10-a generație, care poate ajunge până la 3.599 USD.S. cu toate clopotele si fluierele.

Acest lucru este pentru oricine are fie un iMac, iMac Pro sau Mac Pro, poate chiar un MacBook Pro de 16 inchi, dar are nevoie de un Mac mai ușor și cât mai puternic cu care să călătorească - când călătoria devine din nou un lucru.

Sau pentru cei care doresc doar un Mac cât mai profesionist posibil, dar nu doresc nimic mai mare nici măcar cu câțiva centimetri sau care este legat de un desktop.

Recenzie MacBook Pro de 13 inchi (2020): Concluzie

Aceasta nu este actualizată MacBook Pro a viselor pline de zvonuri ale nimănui. Cu siguranță nu este al meu. Dar cred cu adevărat că Apple ar trebui să actualizeze gama oricând poate. Ori de câte ori sunt disponibile procese noi și mai bune sau opțiuni grafice și de stocare. În acest fel, ori de câte ori cineva este gata să cumpere, va ști că primește cel mai bun Mac pe care îl poate pentru banii lor și unul care va rezista absolut atâta timp cât poate.

Deci, da, încă îmi lipsesc lucrurile precum un afișaj mai extins, o cameră mai bună, microfoane și difuzoare de calitate de 16 inchi și ARM în interior. Aceasta este actualizată pe care toată lumea și-a dorit cu adevărat. Dar obțineți Intel a 10-a generație, grafică Iris Plus și, cel mai important, nouă tastatură magică. Aceasta este actualizarea de care toata lumea avea cu adevarat. Cel putin pentru moment.

Personal, sunt complet pe MacBook de 16 inchi Pro, deoarece petrec toată ziua Final Cut Pro, dar dacă trebuie să echilibrați mai bine performanța cu o portabilitate mai mare, iar Air pur și simplu nu este pentru tine, în sfârșit, există un Pro. actualizat de 13 inchi pe care îl pot recomanda și puteți cumpăra fără niciuna dintre avertismentele sau ezitarile anterioare.

Și, mai important, este încă un semn că Apple recuperează cu adevărat mojo-ul Mac.

MacBook Pro de 13 inchi (2020)

Concluzie: Actualizarea MacBook Pro de 13 inchi care era necesară pentru 2020 este mai rapidă, are o grafică mai bună și, în sfârșit, aduce înapoi tastatura cu comutator foarfecă, care este atât de iubită.

  • De la 1299 USD la Apple

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here