12 zile de sfaturi tehnice: aplicații OverDrive oferă cărți electronice și audio pentru bibliotecă (gratuite)

Dacă călătoriile tale de vacanță te duc peste niște râuri și prin unele păduri anul acesta, vei dori o carte bună care să-ți țină company. Care este cel mai bun tip de carte? De ce, o carte gratuită, desigur.

Asta e ceea ce primești la bibliotecă, corect? Dar cărțile de bibliotecă sunt adesea, bine

bătut și dezgustător (știi că un tip la întâmplare a citit cartea aia pe toaletă). Și trebuie, știi, să mergi de fapt la bibliotecă să le iei și să le returnezi.

Dar cărțile electronice și cărțile audio sunt cu totul altă poveste. Dacă locuiți într-un oraș, suburbie sau altă zonă cu o bibliotecă locală, există șanse mari ca aceasta să ofere un fel de catalog digital. Și dacă biblioteca dvs. oferă cărți digitale, aplicația OverDrive pentru Windows 10 ar putea fi să vă poarta. de acces către o selecție aparent nesfârșită. Aplicația este disponibilă și pentru macOS, iOS, Android și Chrome și se sincronizează pe toate dispozitivele.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Serios, dacă ești un cititor și nu folosești OverDrive, ești lăsat în frig. Deci, intra, unde e cald

  • Vezi la Microsoft Store
  • Vezi pe App Store
  • Vezi pe Google Play
  • Consultați OverDrive pentru Chrome

Noțiuni introductive cu OverDrive pentru Windows 10

În primul rând, nevoie de un cont la biblioteca locală și nevoie de acces la catalogul digital. Acest lucru necesită de obicei vizitarea personală a bibliotecii pentru a crea un cont sau a confirma cel existent și pentru a obține o parolă sau un PIN pentru a accesa colecția digitală a acesteia. Când mi-am configurat contul la Biblioteca Publică din Boston în urmă cu câțiva ani, a durat mai puțin de cinci minute pentru a funcționa. Aceasta este, de asemenea, o modalitate ușoară de a vă da seama dacă biblioteca dvs. are un catalog care este disponibil prin OverDrive.

Odată ce există un număr de cont de bibliotecă și o parolă de conectare (utilizați numerele de cont ca nume de utilizator), descărcați aplicația pe platforma dorită, căutați biblioteca când vi se solicită, selectați locația potrivită, introduceți acreditările dvs. și E bine de plecat. Este literalmente atât de simplu.

De asemenea, veți dori să descărcați aplicația Amazon Kindle pentru Windows (sau altă platformă), deoarece acesta este cel mai simplu mod de a descărca și de a citi cărți electronice. Nu toate cărțile sunt disponibile în format Kindle, așa că poate fi necesar să le citiți într-o fereastră de browser sau într-o altă aplicație compatibilă pentru cărți electronice. Dar folosesc OverDrive de aproape doi ani și aș spune că peste 95% dintre cărțile pe care le-am cerut sunt disponibile ca descarcări Kindle. Și am citit mult. Chiar dacă nu puteți cumpăra vreodată o carte Kindle de la Amazon, puteți să descărcați aplicația, să vă creați un cont Amazon dacă nu aveți deja unul și apoi să folosiți doar pentru a citi cărți electronice din bibliotecă.

Vedeți Kindle pentru Windows pe Amazon

Desigur, ca și cărțile adevărate de bibliotecă, uneori trebuie să așteptați cărțile să devină disponibile. Biblioteca dvs. are acces doar la o anumită cantitate de copii digitale ale unei cărți, așa că dacă toți acești copii sunt verificați de alți membri, trebuie să așteptați până când este gratuită.

OverDrive pentru iOS

Catalogul de cărți digitale al fiecărei biblioteci variază, dar dacă biblioteca dvs. nu are o carte pe care o puteți solicita, puteți solicita să cumpere drepturi asupra acesteia, direct de la OverDrive. Dacă suficienți oameni solicită acel titlu, probabil că biblioteca îl va cumpăra. Din nou, nu pot vorbi pentru fiecare bibliotecă, dar Biblioteca Publică din Boston este grozavă în ceea ce privește cumpărarea de titluri noi pe care le recomandăm.

Ce zici de cărțile audio OverDrive?

Pe lângă cărți electronice, biblioteca dvs. poate o colecție digitală de cărți audio și este chiar mai ușor să le accesați și să le ascultați, deoarece nu trebuie să descărcați aplicația separată sau să deschideți un browser, oferind în majoritatea cazurilor.

Doar căutați o anumită carte sau răsfoiți catalogul pentru una. Cărțile sunt marcate în mod clar fie cărți electronice, fie cărți audio. Când găsiți o carte pe care să aveți nevoie să o ascultați, presupunând că este disponibilă, faceți doar clic pentru a adăuga la pagina de împrumuturi, săriți la pagina respectivă și apăsați butonul de redare. Asta e.

Așadar, dă-i darul cunoașterii, al imaginației și al evadării prin cărți electronice gratuite anul acesta, indiferent dacă este pentru tine, pentru o persoană dragă sau pentru un prieten. Cărțile electronice gratuite sunt cu adevărat cadoul care continuă să se ofere.

Dacă decideți să încercați OverDrive - și ați fi prost să nu o faceți - spuneți-ne ce credeți în comentarii.

  • Vezi la Microsoft Store
  • Vezi pe App Store
  • Vezi pe Google Play
  • Consultați OverDrive pentru Chrome

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here