11 scene rare cu efect de masă pe care probabil nu le-ați văzut niciodată

Sursa: BioWare

Designerul cinematografic BioWare, John Ebenger, a scris pe Twitter anul trecut că aproximativ 92% dintre jucătorii Mass Effect au fost complet Paragon. În ciuda tuturor eforturilor depuse de dezvoltatori pentru a planifica și a proiecta opțiunilor Renegade, majoritatea jucătorilor nu au profitat niciodată de ele.

Are sens dacă te gândești la asta. Sistemul de moralitate al Mass Effect te recompensează pentru că ești cât mai bun (sau rău) posibil, făcându-te mai carismatic sau mai intimidant în timpul scenelor esențiale. Deci, jucătorii merg de obicei all-in pe Paragon sau Renegade și se dovedește că mai mulți oameni sunt confortabili să fie „buni” în jocuri.

Cu toții așteptăm cu nerăbdare grafică și mecanică să crească ale Mass Effect: Legendary Edition – plus șansa de a face dragoste cu un nou colegi de echipaj sau de a reaprinde o flacără veche – odată ce va fi lansat pe 14 mai pentru Xbox One/ Xbox Series X, PS4 / PS5 și PC. Dar am bănuiala că mulți dintre voi veți ajunge să faceți cele mai multe dintre aceleași alegeri ca în jocurile anterioare. De ce să schimbi lucrurile când știi ce funcționează?

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Din această cauză, vei pierde câteva scene destul de epice. Și nu vorbesc despre întreruperi hilare ale lui Renegade, cum ar fi împingerea inamicilor printr-o fereastră sau lovirea cu capul unor krogan nenorociți - chiar și paragonii pot face câteva dintre acestea pentru distracție. Există momente cu adevărat emoționale, dureroase sau șocante din Mass Effect pe care cei mai mulți dintre voi nu le-ați văzut niciodată, deoarece ar trebui să faceți alegeri dificile să vă bizuiți pentru a le întâlni.

Iată 11 scene rare de Mass Effect pe care mulți jucători nu le-au întâlnit niciodată în propriile jocuri. Jucători noi, fiți atenți: atenție la spoilere majore din toate cele trei jocuri Mass Effect.

 • Finalul lui Mass Effect 3 a fost revizuit
 • Confruntarea supremă a Mako
 • Cele mai bune și cele mai luate decizii pe care le poți lua
 • Acești extratereștri pot fi animale de companie??
 • Scene rare pe care probabil le-ați ratat
 • Ce îmbunătățește ediția legendară Mass Effect
 • Ce poate învăța următorul Mass Effect din remasterizare?
 • De ce vom rata multiplayer-ul
 • Acum este rândul lui Dragon Age

1. Liara aproape moare de deshidratare (Mass Effect 1)

Rezumat: După ce ți-ai finalizat misiunile pe Feros, Noveria și Virmire, tu (Shepard) mergi în sfârșitul Therum, unde Liara a fost prinsă într-o barieră de protecție tot timpul. Epuizată și pe moarte, ea crede că ești o halucinație până când o eliberezi. Odată ce te întorci pe nava ta, îi spui Liarei totul despre Secerători, iar ea este devastată că nu a fost acolo să ajute să studieze nimic.

De ce l-ai ratat: Dacă un joc vă oferă o misiune de recrutare, cei mai mulți oameni sau fac mai întâi. Oricine se află la prima sa joc nu va rata șansa de a adăuga un om de știință prothean în echipă, iar oricine rejucă ME1, evident, se va grăbi să o ia pe Liara.

De ce este impresionant: Recuzită completă pentru Bioware pentru că s-a gândit să adauge această variație pe care aproape nimeni nu l-ar vedea vreodată. Săraca Liara este prinsă cu nimeni în afară de Geth pentru company timp de săptămâni, apoi aflăm povestea Secerătorilor când, în mod normal, ar fi descoperit-o cu tine.

2. Legiune a prăbușit procesul de trădare Geth al lui Tali (Mass Effect 2)

Rezumat: Tali a fost acuzată de trădare din cauza presupuselor experimente ale tatălui ei asupra Geth. Luați decizia ridicolă de a o aduce pe Legion cu tine la procesul ei, ceea ce duce la unele confruntări tensionate și un dialog unic.

De ce l-ai ratat: Cel mai probabil ați finalizat misiunea de loialitate a lui Tali înainte de a vă îmbarca în Derelict Reaper și de a recruta Legiunea. După ce l-ai recrutat, de obicei ai timp să-i finalizezi misiunea de loialitate înainte ca jocul să dorească să începi misiunea finală. De asemenea, aducerea unui Geth la o întâlnire cu Quarian pare inutil de riscant și de confruntare.

De ce este intrigant: Bioware a programat dialogul pentru Legion în aproape toate misiunile de loialitate ME2, știind niciodată majoritatea oamenilor nu le vor auzi. Cu toate acestea, merită în special să aduceți Legionul pentru această misiune. Teroarea Quarianilor la prezența ajută la ilustrarea acestei societăți lor ar fi atât de dispus să intre în război cu Geth, chiar și în mijlocul unei invazii Reaper. De asemenea, oferă mai mult context opiniilor amirale despre get, în special planurile tulburătoare ale lui Xen de aservire.

Scenă alternativă rară: Geth VI, înlocuitorul Legiunii dacă moare în ME2, are tot felul de dialoguri alternative pe care oamenii nu le-au văzut niciodată.

3–4. Mordin trăiește... sau îl ucizi (Mass Effect 3)

Rezumat: Mordin că dă seama că salarii au sabotat cura genofagilor și îi fac să facă acest lucru în schimbul ajutorului. Vrea să-și corecteze greșelile, dar îl convingi că Udrnot Wreav va folosi leacul pentru a cuceri galaxia odată ce Secerătorii vor pleca. Mordin acceptă fără să tragere de inimă să mențină fațada și să se ascundă.

De ce l-ai ratat: Pentru a obține această scenă, Wrex trebuie să moară în ME1, iar tu trebuie să distrugi datele lui Maelon în ME2. Majoritatea jucătorilor țin Wrex în viață; în plus, majoritatea salvează datele pentru a avea opțiunea de a le utiliza mai târziu, împiedicându-l astfel pe Mordin să vadă partea ta a lucrurilor.

De ce este interesant: Wreav este cel mai rău, iar Bioware s-a asigurat că asta contează. Alte personaje de înlocuire pentru tovarășii morți (cum ar fi înlocuitorul lui Mordin Padok Wiks) sunt înlocuitori care nu schimbă prea multă poveste, dar inferioritatea lui Wreav față de Wrex ca lider moral face mai plauzibil ca Mordin, pragmatistul. ar putea fi vorbit josnic. Păcat că supraviețuirea lui Mordin nu afectează cu adevărat povestea de după.

Scenă rară alternativă: Padok Wiks fantezează despre cum se împerechează krogan. Este... incomod.

Rezumat: Wrex și Eve sunt în viață și gata să reconstruiască poporul Krogan, dar Mordin descoperă planurile tale de sabotaj. El strigă că a făcut o greșeală ajutând la perfecționarea genofagului și că nu va fi de acord cu asta. Îl împuști și-ți arunci arma cu dezgust, în timp ce Mordin se târăște pentru a remedia sabotajul, dar moare chiar înainte de a putea el.

De ce l-ai ratat: Probabil că nu ați înțeles asta pentru adăugarea Salarianilor nu are un impact major asupra proiectului Crucible și pentru că trădarea lui Mordin și Wrex este o punte prea departe chiar și pentru unii jucători Renegade.

De ce este (dureros) minunat: Scena eroică de sacrificiu a lui Mordin este puternică în sine, dar plină de durere a lui Mordin „Am făcut o greșeală!„Discursul are multe din aceleași replici pe care le cunoașteți și adaugă mult mai multă emoție în spatele lor. Vezi cum decizia lui de a steriliza poporul Krogan a ajuns să-l bântuie și nici măcar amenințarea cu moartea nu-l va opri.

Scenă rară alternativă: Iată un agent de curățare a palatului pentru acea scenă dureroasă: Mordin cântând „Krogan Queen”, pe care jucătorii l-au ratat, dacă nu l-au vizitat de mai multe ori în Medbay.

5. Shepard ucide Wrex (Mass Effect 3)

Rezumat: Wrex îți descoperă trădarea și te confruntă. Poți încerca să te justifici să-l aprinzi cu gaz, dar el nu se lasă păcălit și te atacă. Fie tu, fie securitatea Citadelului ucideți Wrex.

De ce l-ai ratat: Presupunând că Wrex nu a murit deja în ME1 (o întâmplare mai frecventă), majoritatea jucătorilor Paragon nu ar avea inima sau stomacul să-l trădeze pe Wrex și să declanșeze acest moment.

De ce merită jucătorii Renegade: A păcăli pe Krogan să-și arunce viața pentru a salva Pământul fără șanse de repopulare este monstruos, indiferent de justificări, iar Bioware oferă o pedeapsă potrivită pentru pragmatismul tău, făcându-te să-l ucizi pe Wrex.

Scenă alternativă/ îngrozitoare rare: Tali se sinucide pe masura ce Quarianii sunt distrusi. Simte-te liber să nu-l urmărești decât dacă vrei să plângi.

6. Maiorul Kirrahe ține un discurs inspirator pe Pământ (Mass Effect 3)

Rezumat: Înainte de bătălia finală de pe Pământ, maiorul Kirrahe vorbește cu trupele Salariene, implorându-le să lupte. Îți spune că vor ține linia.

De ce l-ai ratat: Wrex trebuie să supraviețuiască ME1 și Thane trebuie să supraviețuiască ME2. Apoi, trebuie să sabotezi cura genofagilor, ucigând Mordin/Padok și Wrex în acest proces.

De ce este minunat: Kirrahe ține discursuri bune, iar acesta se ridică la înălțimea „Ține-o pe linie.„Aproape că ai auzit-o compensează seria de trădări necesare pentru a obține ajutorul lui Salarian. Aproape.

Scenă rară alternativă: Wreav "glume" înainte de bătălia de pe Pământ că plănuiește să dețină Australia.

7. Un mic moment romantic cu Samara (Mass Effect 3: Citadel)

Rezumat: După ce ai salvat-o pe Samara la mănăstirea Ardat-Yakshi, o inviți în apartamentul tău să-și amintească. Declari că încă ai sentiment pentru ea și, în ciuda temerilor ei, o poți săruta sau ține în brațe.

De ce l-ai ratat: În ME2 (presupunând că nu ai recrutat-o ​​​​pe Morinth), poți încerca să o curtezi pe Samara, dar ea îți respinge în mare parte avansurile. Ea nu a fost o opțiune de dragoste în ME3, așa că rearea romantismului a devenit o opțiune doar cu DLC-ul Citadel, moment în care oamenii au trecut la alte personaje.

De ce e dulce: DLC-ul Citadel a oferit o mulțime de servicii pentru fani jucători care s-au iubit cu însoțitorii ME2 care nu s-au întors ca colegi de echipă în ME3. Această mică scenă îi recompensează pe fanii Samara pentru răbdarea lor. În timp ce lungimea sa scurtă poate fi dezamăgitoare, țintuiește justicarul cu precauție, deschizându-se în sfârșitul tine și este destul de emoționant.

Scenă rară alternativă: Shepard îl plesnește pe Jacob pentru că a înșelat-o.

8. Inginerul Shepard nu este un mormăit prost (Mass Effect 3: Omega)

Rezumat: Generalul Cerberus Petrovsky folosește reactorul lui Omega pentru a alimenta câmpurile de forță care protejează trupele. Închiderea acestuia va închide și susținerea vieții pentru cetățenii Omega. Dacă joci ca o clasă de ingineri, ocoliți această decizie grea și redirecționați imediat puterea în timp ce opriți câmpurile de forță. Aria laudă gândirea ta rapidă.

De ce l-ai ratat: În teorie, 1 din 6 jucători ar alege Inginerul din celelalte clase. În practică, mai mulți jucători au ales alte clase care vă oferă abilități biotice, tehnologie de acoperire sau tragerii să vă faceți.

De ce este dulce-amăruie: Această scenă arată potențialul ratat de joc de rol la seria Mass Effect. În majoritatea scenelor de acțiune, pur și simplu alergi și tragi. Nu-ți folosești niciodată bioticele pentru a-l îngheța pe Kai Leng cu o încărcare Vanguard. De asemenea, antecedentele tale înainte de serviciu ca orfan sau colon nu intră niciodată în joc pentru opțiunile de dialog.

De aceea, această mică recompensă pentru ingineri este o excepție binevenită.

Scenă rară alternativă: Shepard atinge un glob care te transportă în mintea unui vânător Cro-Magnon.

9. Renegade Kaidan se desparte de tine (Mass Effect)

Rezumat: Dacă ești un FemShep Renegat care l-a iubit pe Kaidan în timp ce a criticat consiliul cu fiecare ocazie, l-ai convins că Alianța ar trebui să fie la conducere. Dacă vrei să schimbi tonul și că e prea extrem, el întreabă cât de sincer și decide să faci un pas înapoi de la relația ta.

De ce l-ai ratat: Chiar dacă te-ai iubit cu Kaidan și ai jucat ca un Renegade, mulți oameni ar continua să aleagă opțiunile Renegade până la capăt, nu ar schimba brusc melodiile.

De ce este neașteptat: La fel ca și varianta cu Liara prinsă și epuizată, acest dialog arată cât de mult efort a depus Bioware în ME1 pentru a se asigura că poți face chiar și cele mai absurde alegeri, rezultând consecințe reale pentru personajul tău.

10. Conectați-vă cu Javik sau James (Mass Effect 3: Citadel)

Rezumat: În calitate de FemShep, ai trecut prin toate cele trei jocuri fără niciun partener romantic. Așa ceva se termină după petrecerea apartamentului tău din Citadel DLC, unde ai o aventură de o noapte cu Javik sau încet-încet-l îngrădești pe James să te culce cu tine. (Aici este linkul către scena James)

De ce l-ai ratat: Trebuie să fii singur în timpul DLC-ului Citadel, moment în care mulți oameni și-au ales un partener. De asemenea, poate fi necesar să-l folosiți pe Javik sau James ca coechipier mai mult decât orice alt coechipier pentru a declanșa opțiunea, apoi organizați o petrecere plină de energie. Poți cocheta cu James la petrecere pentru a declanșa lucrurile, dar scena Javik se întâmplă într-un fel.

De ce este rău: „Romanta” lui James a implicat să flirtezi în mod repetat cu el, în timp ce el este în mod evident inconfortabil și neinteresat, înainte ca în cele din urmă să cedeze ofițerului său superior. Da. Cât despre Javik, scena lui se declanșează automat, fără nicio „vom exploda”, bine?„O alegere de dialog, așa că cineva care îl interpretează pe Shep ca asexuat ar putea avea o surpriză grosolană. Acestea sunt rare pe care mă bucur că majoritatea oamenilor nu au trebuit să le vadă niciodată.

11. Toată lumea, cu excepția lui Joker, moare (Mass Effect 2)

Rezumat: Călătorești prin ștafeta Omega 4, dar printr-o serie de decizii proaste, toți colegii tăi tăi mai câte unul. În timp ce te grăbești spre navă, nu ai coechipieri care să te aperi de colecționari și îți cazi la moarte. The Illusive Man vorbește cu Joker despre atacul care urmează. Se presupune că Joker se pregătește să ia locul lui Shepard în ME3.

De ce l-ai ratat: Pentru a obține această scenă, evitați misiunile de loialitate, să refuzați să vă puteți face nava, să așteptați să treceți prin ștafetă, astfel încât echipajul să mărească și să neglijeze să fie Zaeed, fie Kasumi. De asemenea, trebuie să iei decizia tactice proaste, cum ar fi acceptarea lui Jacob cu oferta lui stupidă de a fi inginer. Dacă obții acest final, ai vrut să-l obții.

De ce este atât de hardcore: Bioware ne-a dat părerea despre speedrunneri cu acest final absurd de sumbru. Ignorați nevoile colegilor dvs. de echipaj de dragul misiunii si toata lumea moare. Nu există nicio posibilitate pentru Joker să unească galaxia pentru a reconstrui Crucible, așa că Reapers câștigă implicit și nu puteți continua această partidă. Probabil că nu ați văzut niciodată asta în afara YouTube, dar faptul că ați putea declanșa acest final este destul de grozav pentru a adăuga tensiune.

Scenă rară alternativă: Shepard, un idiot, decide să îmbrățișeze eternitatea cu Morinth.

Experimentează aceste scene rare pentru tine

Mass Effect: ediție legendară

Poate că altcineva a greșit

Sunteți gata să începeți o nouă trilogie Mass Effect și să salvați galaxia? Versiunea nouă și apoi vine cu aproape toate DLC-urile, creșteri grafice, reduceri ale timpului de încărcare (nu mai sunt plimbări incomode cu liftul), cumpărături de luptă și Mako pentru primul joc și multe altele.

 • 60 USD pe Amazon
 • 60 USD la Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here