Cele mai bune 10 funcții disponibile cu Microsoft Edge Chromium

Sursa: Windows Central

Microsoft a construit un nou browser web de la zero motorul Chromium dezvoltat de Google și așteptăm să înceapă lansarea pe 15 ianuarie 2020, pentru utilizatorii Windows 10 și macOS.

Noul browser continuă să aibă același număr Microsoft Edge. Totuși, este un software complet nou, care oferă o compatibilitate mai bună pentru site-uri web și extensii, timpi de încărcare mai rapid, securitate și asistență bune și instrumente mai bune pentru dezvoltatori.

Pe lângă toate funcționalitățile pe care le așteptați de la un browser web modern, noua versiune Chromium și Microsoft Edge oferă câteva modificări și caracteristici interesante care fac experiența mai bună și diferită.

În acest ghid Windows 10, vom evidenția primele 10 cele mai bune funcții disponibile în versiunea Chromium a Microsoft Edge. (Această listă nu este organizată într-o anumită ordine.)

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

1. Interfața cu utilizatorul

Interfața cu utilizatorul pentru Microsoft Edge a fost complet reproiectată, dar păstrând aspectul familiar al versiunii vechi pentru a minimiza curba de învățare.

Noua interfață este curată, modernă și elegantă, cu margini rotunjite, făcând browserul mai puțin prietenos și, deoarece se bazează pe platforma open-source Chromium, veți găsi elementele vizuale similare cu browserul Chrome. Cu toate acestea, nu este un lucru rău, majoritatea browserelor moderne arată destul de identice oricum.

Sursa: Windows Central

Când deschideți browserul pentru prima dată, veți observa un aspect similar ca înainte, cu fișierul în colțul din stânga sus, comenzi de navigare în stânga, bara de adrese în mijloc și butoane de acțiune în dreapta.

De asemenea, meniul „Setări și altele” arată similar cu versiunea moștenită, dar acum, multe dintre opțiunile s-au schimbat.

Sursa: Windows Central

Poate una dintre cele mai bune buneri ale interfeței este nouă experiență de setări, care a trecut de la un meniu derulant la un aspect de pagină completă, făcând setările mai ușor de găsit și configurat.

2. Profiluri

Una dintre cele mai bune caracteristici pe care le veți găsi în versiunea Chromium a Microsoft Edge este „Profile”, care, după cum sugerează și numele, este o caracteristică care vă permite să creați profiluri (conturi) pentru a partaja browserul cu alte persoane. fără a fi nevoie să creați conturi suplimentare pe Windows 10.

Sursa: Windows Central

De asemenea, deoarece profilurile păstrează informațiile separate (preferate, parole, informații de plată, adrese, istoric, extensii și alte setări), puteți folosi pentru a crea mai multe profiluri pentru dvs., pentru a menține separate lucruri precum conținutul personal și de serviciu.

În mod implicit, browserul va crea un profil automat, dar puteți utiliza oricând setările browserului pentru a gestiona, adăuga sau elimina profiluri.

Microsoft Edge acceptă două tipuri de profiluri. crea un profil local, care nu este conectat online, ceea ce înseamnă că setările vor fi disponibile numai pe dispozitiv. Puteți crea un profil cloud conectându-vă contul Microsoft, ceea ce vă va permite să faceți backup setărilor și să sincronizați datele pe dispozitiv.

3. Prevenirea urmăririi

Începând cu această nouă versiune, pe lângă adoptarea unui nou motor de randare, Microsoft Edge introduce și o nouă funcție de confidențialitate cunoscută sub numele de „Prevenirea urmăririi” pentru a vă proteja de urmărirea online.

Când vizitați un site web, trackerii online pot colecta informații despre rutina dvs. de internet (de exemplu, site-uri vizitate, interese și multe altele mecanisme click module cookie și alte (chiar și atunci când nu sunteți activ pe pagină). Și aceste informații sunt folosite de companii pentru a vă viza cu reclame și pentru a oferi o experiență mai personalizată.

Prevenirea urmăririi este activată în mod implicit și include un set de opțiuni care vă permit să decideți cum poate browserul să detecteze și să blocheze trackerii online dăunători să vă colecteze activitățile pentru a vă asigura confidențialitatea.

Sursa: Windows Central

Funcția este disponibilă din setările „Confidențialitate și servicii”. În timp ce opțiunea „Echilibrat” este nivelul recomandat, puteți alege și opțiunea „De bază”, care blochează în continuarea dispozitivului de urmărire dăunătoare, dar permite anumite urmăriri. Sau puteți opțiunea „Strict” care blochează aproape toate instrumentele de urmărire, dar este posibil să distrugă majoritatea site-ului și elementelor vizuale ale paginii.

4. Extensii Google Chrome

Ca urmare a trecerii la o platformă open-source, înseamnă, de asemenea, că Microsoft Edge este acum compatibil cu multe funcții disponibile pentru utilizatorii Google Chrome, inclusiv extensii.

Sursa: Windows Central

Dacă nu sunteți familiarizat, extensiile (sau suplimentele) sunt mici aplicații pe care vă puteți instala într-un browser web pentru a-i extinde funcționalitatea, a asigura securitatea sau a-i schimba comportamentul. De obicei, o extensie face un singur lucru.

Sursa: Windows Central

Deși noul Microsoft Edge are propriul magazin pentru a descărca extensii, puteți instala și extensii concepute pentru Chrome disponibil prin Magazinul web Chrome. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să activați opțiunea de a instala extensii din alte magazine din setările „Extensii”.

5. Aplicații web progresive (PWA)

O altă caracteristică bună disponibilă cu noul Microsoft Edge este suportat pentru Progressive Web Apps.

Progressive Web Apps este o tehnologie care permite instalarea și utilizarea site-urilor web ca aplicații native pe Windows 10.

Sursa: Windows Central

Unele dintre aspectele unice ale aplicațiilor web sunt capacitatea de a lucra offline, notificări push, instalări rapide, încărcare instantanee și actualizări automate pe partea serverului. De asemenea, pentru a oferi o experiență mai asemănătoare aplicației, site-urile web pe care le instalați utilizând versiunea Chromium a Edge vor apărea în lista „Toate aplicațiile” din meniul Start și puteți elimina cu ușurință din „Setări pentru aplicații și funcții”. pagina ".

Deși puteți instala practic orice site web ca aplicație web progresivă, depinde de dezvoltatori să implementeze funcționalitățile disponibile.

6. Cititor imersiv

Când încercați să citiți un articol interesant online, nu este imposibil să vă concentrați cu toate elementele vizuale, afișate și linkurile din întregul conținut. Cititorul immersiv (cunoscut anterior ca „Vizualizare de citire”) este o caracteristică a Microsoft Edge care elimina dezordinea cu doar un singur clic, permițându-vă să vă concentrați asupra conținutului principal.

Sursa: Windows Central

Odată ce faceți clic pe butonul „Cititor captivant” din partea dreaptă a barei de adrese, funcția va elimina tot dezordinea și va reforma conținutul textului și fundal mai lizibil, care poate folosi culoarea caldă pentru a facilita utilizarea. ochii.

clar să faceți clic pe butonul „Citiți cu voce tare” pentru ca motorul de voce să citească textul cu voce tare, cu viteze și voce diferite.

7. Vizualizator PDF

Deși capacitatea de a lucra cu fișiere PDF poate fi găsită pe majoritatea browserelor web moderne, abordarea Microsoft Edge este puțin diferită. De asemenea, pentru a deschide documente PDF de pe web sau stocate local pe computer, puteți selecta un text și faceți clic pe dreapta pe selecție pentru a găsi opțiunea de evidență a conținutului, apoi puteți salva sau imprima documentul cu evidență.

Sursa: Windows Central

De asemenea, vizualizatorul PDF include suport pentru cerneală. Aceasta înseamnă că acum puteți face clic pe A desena butonul din bara de instrument pentru a scrie note și a schița. De asemenea, această caracteristică este ideală pentru semnarea documentelor PDF fără a fi nevoie să instalați software terță parte. Similar cu opțiunea de evidență, puteți, de asemenea, să salvați sau să imprimați PDF-uri cu cerneală.

Sursa: Windows Central

Dacă vreodată să deschideți un document PDF stocat local pe dispozitivul dvs., faceți clic dreapta pe fișier, apoi selectați Deschis cu meniu și utilizați Microsoft Edge opțiune.

8. Tema întunecată

Dacă întuneric este modul dvs. de culoare preferată, Microsoft Edge Chromium vă acoperă. Similar cu versiunea moștenită a browserului, noua versiune include o opțiune de temă întunecată în setările „Aspect”.

Sursa: Windows Central

În pagina de setări, puteți comuta între modul deschis sau întunecat sau puteți selecta opțiunea „Implicit sistem”, care permite Edge să schimbe culorile temei atunci când schimbați schema de culori din Windows 10 aplicația Setări.

9. Colecții

În Microsoft Edge Chromium, obțineți și Colecții, o nouă funcție care vă permite să colectați mai ușor imagini, text, videoclipuri și orice altceva pe care îl puteți glisa și plasa de pe web în grupul de colecții.

Sursa: Windows Central

Caracteristica este încă în curs de dezvoltare, dar dacă este disponibilă în instalarea dvs., atunci veți găsi opțiunea în meniul principal. Odată ce lansați funcția, trebuie doar să faceți clic pe Începe o nouă colecție opțiunea de a începe. După atribuirea unui nume pentru grup, puteți începe să adăugați linkuri, imagini, videoclipuri și multe altele.

chiar să faceți clic pe butonul din dreapta sus pentru a adăuga note și puteți utiliza meniul contextual al colectiei buton cu trei puncte) pentru a exporta conținutul-un document Excel sau Word.

despre folosirea Colecții pentru orice, dar, de obicei, va fi mai util când faceți cumpărături online și trebuie să colectați informații și să comparați informații înainte de a lua o decizie. Dacă utilizați browserul web la serviciu sau la școală, funcția poate fi utilizată și pentru a căuta informații, pentru a face brainstorming idei, pentru a crea planuri de lecție, pentru a organiza excursii etc.

10. Experiență de navigare mai bună

Deși compania a investit multă muncă pentru a face față din Microsoft Edge, cea mai bună experiență de browser pentru utilizatorii de Windows 10, nu a fost niciodată la fel de rapid sau compatibil cu Google Chrome. Cu toate acestea, acum Microsoft a reconstruit Edge de la zero motorul Chromium de la Google, browserul este mai rapid decât oricând.

Sursa: Windows Central

De asemenea, utilizarea unei platforme open-source care este adoptată mai pe scară largă înseamnă sau mai bună compatibilitate cu site-ul web și extensii și mai puțină fragmentare, deoarece dezvoltatorii nu mai trebuie să cheltuiască timp și resurse pentru a-și ajusta serviciile pentru a funcționare pe o altă platformă. Dacă un site web sau extensie funcționează în Google Chrome, atunci ar trebui să funcționeze și pe Microsoft Edge.

De asemenea, Microsoft Edge nu mai este legat de ciclul de dezvoltare la Windows 10, ceea ce înseamnă că compania poate acum să introducă noi modificări și funcții mai rapide și să permită browserului să devină multi-platformă (Windows 10, macOS, iOS, Android, și Linux) și anume semnificativ experiența de navigare pentru toată lumea, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați.

Care este funcția ta preferată disponibilă cu versiunea Chromium a Microsoft Edge? Spune-ne în comentarii.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here